Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Νέος στόχος η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέχρι τον Δεκέμβριο

Έκτακτη συνάντηση θα έχει σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την κατάρτιση ενός νέου σχεδίου που θα τεθεί σε λειτουργία για την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της ΕΤΕ έως το τέλος του 2019. Κι αυτό γιατί εύλογα κατανοεί κάποιος ότι το σενάριο υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου πριν το τέλος του έτους – αποεπένδυση από την οποία προβλέπεται άλλωστε στο σχέδιο αναδιοργάνωσης που έχει συμφωνηθεί με τον SSM – φαντάζει τουλάχιστον δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Άλλωστε και  ο ίδιος ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2018 του Ομίλου είχε επισημάνει πως «μετά τις εκλογές, προς το τέλος του 2019, θα αποφασίσουμε τον τρόπο είτε μέσω IPO (σ.σ. δημόσια εγγραφή), είτε απευθείας πώλησης».  Αυτό ώστε να μην επηρεαστεί ο διαγωνισμός από την προεκλογική περίοδο, σε περίπτωση ενδιαφέροντος.

Σαφέστατα, η παρουσίαση όμως του σχεδίου σε λιγότερο από δέκα ημέρες σε επενδυτικούς κύκλους εκτιμάται πως θα στείλει μήνυμα στους επενδυτικούς κύκλους για την αίσια επίτευξη του στόχου πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και να υπογραμμίσει πως το 2019 θα αποτελέσει έτος αναφοράς για την Τράπεζα, καθώς η ΕΤΕ αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του Ισολογισμού της, σημειώνοντας παράλληλα σημαντική πρόοδο αναφορικά με τη βελτίωση της λειτουργικής της κερδοφορίας, καθώς και τη δραστική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*