Στην Talanx η θυγατρική της Ergo στην Τουρκία

Με την πώληση της τουρκικής θυγατρικής τής στην Τalanx, η ERGO ολοκληρώνει τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου των διεθνών δραστηριοτήτων της, όπως ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα στρατηγικής ERGO.

Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών έχουν υπογράψει συμφωνία αγοράς. Ως συνήθως, με τέτοιες συναλλαγές, η πώληση απαιτεί επίσημη έγκριση. Τα μέρη δεν παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Talanx αποκτά το 100 τοις εκατό των μετοχών της επιχείρησης ERGO εκτός της ζωής στην Τουρκία και αναλαμβάνει την πλήρως  την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, του χαρτοφυλακίου πελατών και τα συστημάτα πληροφορικής. Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επηρεάζει τις υποχρεώσεις έναντι των σημερινών πελατών της ERGO.

Δείτε επίσης: Στη Generali χαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία

O Χρ. Θεοδωρίδης αποκαλύπτει την επιτυχημένη συνταγή του Marketing της ERGO

«Στο σφυρί» η μονάδα γενικών ασφαλίσεων της Ergo στη Ρωσία

Το ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο (GWP) της τουρκικής θυγατρικής μητρικής της ERGO ανήλθε συνολικά σε 139 εκατ. Ευρώ το 2018, με αποτέλεσμα η οντότητα ERGO να καταλαμβάνει την 19η θέση στην τουρκική αγορά ασφάλισης ζημιών. Η συναλλαγή πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και αυτό αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2019.

“Με αυτή τη σημαντική συμφωνία ολοκληρώσαμε επιτυχώς τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος διεθνούς μας χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής ERGO”, δήλωσε ο Alexander Ankel, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO International.

Πηγή: asfalisinet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*