Παγκόσμια Eβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ: Η ευαισθητοποίηση «κλειδί» στην αποφυγή ατυχημάτων

Η πρόληψη του κινδύνου είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την αντιμετώπισή του.

Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλεται για την 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου) του Ο.Η.Ε. με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν για την οδική ασφάλεια στους δρόμους, η Ελλάδα ήταν από της χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση στο ποσοστό των θανάτων που σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα (πτώση 45% την περίοδο 2010-2018). Το αντίστοιχο ποσοστό στη Λιθουανία ήταν 43%, και στην Πορτογαλία 35%.

Στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου) του Ο.Η.Ε. με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» και σε συνέχεια της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του Σ.Ε.Σ., το Ι.Ο.ΑΣ. – Συμβουλευτικό Όργανο του Ο.Η.Εθα συνεχίσει  τις ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το έτος 2009 μέχρι και σήμερα, 107.077 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω των προγραμμάτων του Ινστιτούτου, με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την έρευνα της ΕΕ για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*