Lloyds: Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για ασφαλιστές

Τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την επέλαση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης περιγράφει η νέα μελέτη των Lloyds.

της Ελενας Ερμείδου (μέρος β’)

(Διαβάστε το μέρος α’  Chatbot, “ψάρεμα”, απάτη: Τι αλλάζει στις ασφάλειες)

  • Νέες ασφαλιστικές ανάγκες θα προκύψουν έναντι εσφαλμένων αποφάσεων με επιπτώσεις στους πελάτες των εταιρειών (ΑΙ) από συστήματα που θα βασίζονταν σε αλγόριθμους
  • Νέες ευκαιρίες αναδύονται στο τομέα της παραπληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχουν θα φιλτράρουν ψευδείς ειδήσεις, πληροφορίες, υπηρεσίες που θα ανιχνεύουν την παραπληροφόρηση, θα εξαλείφουν τα bots, θα πιστοποιούν τις πληροφορίες και την αυθεντικότητα των εικόνων και των βίντεο. Οι ασφαλιστές εδώ μπορούν να διερευνήσουν τα προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες αυτές και πως θα γίνονται οι αποζημιώσεις.
  • Με την ανάπτυξη των νέων πεδίων και την αύξηση των εφαρμογών αυτών, προκύπτουν ευκαιρίες για την παροχή νέων υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου. Παρόλο που η ανάπτυξη της AI βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, οι εμπειρογνώμονες της AI έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση από τις εταιρείες που προσπαθούν να διαχειριστούν κινδύνους. Έχουν ιδρυθεί ειδικευμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που αποσκοπούν στην πρόληψη των απωλειών. Καθώς η πολυπλοκότητα αυξάνεται, η ζήτηση για αυτές τις υπηρεσίες θα αυξηθεί.
  • Λαμβάνοντας ηγετικό ρόλο σε αυτό το χώρο, οι ασφαλιστές θα αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για την παροχή ασφαλιστικών συμβουλών για την καλύτερη πρακτική του AI, διαμορφώνοντας έτσι την ανάπτυξη του οικοσυστήματος ΑΙ στο οποίο λειτουργούν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*