Σημαίες Allianz

Στο στόχαστρο της Allianz η μονάδα διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Allianz και η Amundi (η γαλλική εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού) εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν ανταγωνιστικές προσφορές για τον βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank, DWS, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το ενδιαφέρον των δυο ομίλων έρχεται με φόντο την πιθανή συγχώνευση της Deutsche με την Commerzbank. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο γερμανικών τραπεζών έχουν εισέλθει στην έκτη εβδομάδα τους, με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί η φημολογία για την πώληση της DWS, μέσω της οποίας θα μπορούσαν να αντληθούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της συγχώνευσης. Τυχόν πώληση της DWS θα μπορούσε και να παρουσιαστεί ως ριζικό μέτρο εξυγίανσης της Deutsche Bank, σε περίπτωση που ο «γάμος» με την Commerzbank δεν ολοκληρωθεί.

Allianz και Amundi (η εταιρεία που προήλθε από την συνένωση των μονάδων διαχείρισης ενεργητικού της Credit Agricole και της Societe Generale) εργάζονται με τους συμβούλους τους για ένα deal εξαγοράς της DWS, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται στα 6,4 δις. ευρώ.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ελβετική τράπεζα UBS για την DWS, προσθέτοντας ότι η αίσια κατάληξή τους δεν είναι εγγυημένη. Αυτό που εξετάζεται είναι η απόσχιση των δραστηριοτήτων διαχείρισης ενεργητικού της UBS και η ενσωμάτωσή τους στην DWS, στην οποία η Deutsche Bank κατέχει ποσοστό 79,5%. «H Deutsche Bank πρέπει να ενοποιήσει την DWS, διότι εξαρτάται από την υψηλή και σταθερή κερδοφορία των δραστηριοτήτων διαχείρισης ενεργητικού», αναφέρουν άτομα με καλή γνώση των συνομιλιών.

H Allianz έχει διορίσει την Barclays ως σύμβουλό της για το πιθανό deal, που θα μπορούσε να δρομολογηθεί ως συγχώνευση της Allianz Global Investors, της δικής της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, με την DWS. H JP Morgan θεωρείται ως επικρατέστερη για να οριστεί σύμβουλος της Amundi.

Amundi, Allianz, DWS, UBS, Barclays και  JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της DWS Asoka Woehrmann έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά στην συγκέντρωση του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού και στελέχη τόσο της Allianz όσο κα της Amundi δήλωσαν πρόσφατα ότι οι εταιρείες τους είναι ανοιχτές σε εξαγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*