Allianz: Τα ηλεκτρικά οχήματα δηλώνουν το μέλλον των αυτοκινήτων

Η Ευρώπη, η οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει πίσω στην πορεία για τα ηλεκτρικά οχήματα  καθώς, σύμφωνα με μελέτη της Allianz Economic Research, η Κίνα είναι η χώρα που αναπτύσσει ραγδαία την χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η Ευρώπη μένει πίσω αν και διαθέτει τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η σχετική μελέτη της Allianz  επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι  οι νεότερες γενιές αναπτύσσουν οικολογική συνείδηση  και στρέφονται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα , σε αντίθεση με το παρελθόν που το αυτοκίνητο ήταν επίδειξη ισχύος και πολυτέλειας.

Σημειώνοντας, ότι τα επόμενα χρόνια, η επιβίωση της αυτοκινητοβιομηχανίας μιας χώρας θα μπορούσε να εξαρτηθεί από την ικανότητά της να προσαρμόζεται στην ηλεκτροκίνηση.

Η  Κίνα οδηγεί, υπογραμμίζεται στη μελέτη,  το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς με 17% στα ηλεκτρικά οχήματα,  ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, όπου η Tesla κυριαρχεί στην αγορά. Προκειμένου οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές να αρπάζουν την ηγετική θέση όσον αφορά τον όγκο, πρέπει να αναπτυχθούν όχι μόνο στις δικές τους αγορές, αλλά στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Δείτε την μελέτη εδώ

Πηγή: asfalisinet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*