Η Ευρωπαϊκή Πίστη, ο Ναζίμ Χικμέτ και τα ερείσματα του παρελθόντος

Με τη φράση από τους στίχους του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν της έχουμε ζήσει ακόμα», θέλησε να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας για την Ευρωπαϊκή Πίστη, ο διευθύνων σύμβουλος, κος Χρήστος Γεωργακόπουλος.

του Βάιου Κρόκου

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, τόνισε, χαρακτηριστικά, πως με βάση τα ισχυρά ερείσματα του παρελθόντος, η εταιρεία μπορεί να πορεύεται σωστά και να παρουσιάσει ευρωστία.

Από το 1977, άλλωστε, ως μια μικρή εταιρεία και εκατοντάδες ανταγωνιστές, πλέον βρίσκεται στην 4η θέση της αγοράς, εισηγμένη στο ΧΑ από το 1997.

“Τα αποτελέσματα μας οφείλονται από την δραστηριότητα μας, όπως και η καθαρή θέση (ελαφρώς αυξημένη το 2018), και όχι σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου”, σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα λειτουργικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν την πτώση των επενδύσεων

Πάγια θέση αποτελεί η στήριξη της εταιρείας στη διαμεσολάβηση και τα δίκτυα. Σε αυτό οφείλειται η επιτυχία της εταιρείας, τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος, δίνοντας το μήνυμα για περαιτέρω ενίσχυση.

Αναφερόμενος στα ενδεχόμενα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο, ο κος Γεωργακόπουλος στηλίτευσε την οπτική που επικρατεί, ακόμα, στο ελληνικό επιχειρείν: Την έλλειψη διάθεσης συμπράξεων, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να έχουν το δικό τους “μαγαζί”, έστω και περιορισμένες προοπτικές. Αποκάλυψε δε, μια προσπάθεια συνεργασίας με 12 διαφορετικές εταιρείες, την εποχή της άνθισης του Χρηματιστηρίου, τη δεκατία του 2000.

Θετικό το πρώτο 4μηνο του 2019 – Ποιοι οι στόχοι

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς “τρέχει” η εταιρεία στο πρώτο 4μηνο, γεγονός που αντισταθμίζει ήδη τις απώλειες του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Το πλάνο της Ευρωπαϊκής Πίστης για το 2019 συνοψίζεται στους εξής στόχους:

  • Αύξηση της καθαρής παραγωγής κατά 9,8%
  • Μείωση των γενικών εξόδων ως ποσοστό επί της καθαρής παραγωγής κατά 0,6%
  • Αύξηση του ενεργητικού κατά 5,4%
  • Μείωση του συντελεστή ζημιών κατά 3%
  • Μείωση του συντελεστή ακυρώσεων κατά 0,5%
  • Μείωση του κόστους πρόσκτησης στον κλάδο αυτοκινήτων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*