Μπιλ Κόσμπι εναντίον ΑΙG!

Μαίνεται η διαμάχη μεταξύ του γνωστού κωμικού (που εκτίει ποινή φυλάκισης έχοντας βρεθεί ένοχος για κακοποίηση γυναίκας) και της ασφαλιστικής του εταιρείας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Πνέει…μένεα ο Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι (που εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης έχοντας κριθεί ένοχος από δικαστήριο της Πενσιλβάνια για τη νάρκωση και την κακοποίηση γυναίκας το 2004), κατά της ασφαλιστικής του εταιρείας, της AIG. Ο λόγος είναι ότι η AIG “έκλεισε»  -με εξωδικαστικό συμβιβασμό- μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Κόσμπι άλλη γυναίκα, το πρώην μοντέλο Κλόι Γκόινς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Κόσμπι την νάρκωσε και στη συνέχεια την κακοποίησε κατά τη διάρκεια πάρτυ στην έπαυλη του Playboy στο Λος Αντζελες το 2008.

Ο ηθοποιός –γνωστός και στο ελληνικό κοινό από το The Bill Cosby show– δήλωσε ότι η ΑΙG είναι «συνένοχη» σε «σκευωρία» που έχει ως στόχο την καταστροφή του. Ειδικότερα, ο Κόσμπι καταλογίζει στην AIG  «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά» επειδή επέλεξε την οδό του εξωδικαστικού συμβιβασμού σε μια «αβάσιμη μήνυση», προσθέτοντας ότι μπορεί να αποδείξει ότι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη το χρονικό διάστημα που η Γκόινς ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από αυτόν στο Λος Αντζελες.

«Η νομική ομάδα του κυρίου Κόσμπι προσκόμισε ιατρικά έγγραφα που δείχνουν ότι ο πελάτης τους υπεβλήθη σε εγχείριση στο μάτι και ανάρρωνε στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, την περίοδο των εικαζόμενων συμβάντων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα εντός του Απριλίου, η AIG είχε διευθετήσει εξωδικαστικά μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που είχαν καταθέσει εναντίον του Κόσμπι άλλες επτά γυναίκες. Ο ηθοποιός έχει συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης ύψους τουλάχιστον 37 εκατ. δολαρίων μέσω της AIG, το οποίο –μεταξύ άλλων- τον καλύπτει για τραυματισμό και περιουσιακή ζημία. Η AIG ισχυρίστηκε ότι τα συμβόλαια δεν καλύπτουν αποζημιώσεις που συνδέονται με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με εφετειακή απόφαση του 2018, ωστόσο, οι αιτήσεις αποζημίωσης για συκοφαντική δυσφήμιση είναι διακριτές από τις αιτήσεις αποζημίωσης για σεξουαλική παρενόχληση (παρότι «πηγάζουν» από την ίδια συμπεριφορά), επομένως πρέπει να καλυφθούν.

Οι επτά γυναίκες από τη Μασαχουσέτη δήλωσαν ότι ο Κόσμπι τις αποκάλεσε «ψεύτρες» και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η AIG αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφασή της να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ ο Μπιλ Κόσμπι δήλωσε ότι «μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο άσχημα συμπεριφέρεται η AIG σε άλλους πελάτες της, που δεν έχουν την δική μου οικονομική επιφάνεια και δυνατότητες…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*