Χρήστος Κώνστας

Mε τα επιδόματα δεν χτίζεται εισόδημα…

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Περιχαρής ο ….πιο αριστερός Υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα την «σημαντική υπεραπόδοση της οικονομίας» που στα δικά του μάτια αποδεικνύεται με το τερατώδες πρωτογενές υπερ-πλεόνασμα.

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμφανίσει, στο τέλος του χρόνου, δημοσιονομικό πλεόνασμα μεγαλύτερο από τη βαριά μνημονιακή υποχρέωση ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση πως -στο τέλος του χρόνου- θα μοιράσει επιδόματα τα οποία θα βαφτίσει πάλι 13η σύνταξη…

Με τον κυνισμό ενός κατά συρροή δολοφόνου, η κυβέρνηση επιμένει χαιρέκακα να αφαιρεί εισόδημααπό την μεσαία τάξη, να ρουφά τη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία όχι για να την απαλλάξει από το δυσβάσταχτο Χρέος αλλά για να μοιράσει κατ’ επιλογήν επιδόματα.

Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα σήμερα που συντηρούνται με τα επιδόματα που μοιράζει το Κράτος. Αυτά τα νοικοκυριά δεν παράγουν εισόδημα, δεν βελτιώνουν τη ζωή τους, απλά συντηρούνται με τα «κοινωνικά βοηθήματα» που δολίως χορηγούνται από τους κρατικούς λειτουργούς, με σαφή ανομολόγητη μικροπολιτική στόχευση.

Περισσότερα στο Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*