Δ. Λύχρου για την IDD: Οι εταιρείες δεν υπογράφουν συμβάσεις

Λίγα έχουν αλλάξει από την ημέρα που ψηφίστηκε και έγινε νόμος η Οδηγία για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων, (IDD) άλλωστε σε ημερίδα του ΕΕΑ που διοργανώθηκε παλαιότερα στην Αθήνα ακούστηκε ότι κάποια πράγματα αλλάζουν και κάποια παραμένουν όπως και ότι κάποιες εταιρείες εφάρμοζαν ήδη του κανονισμούς πριν η Οδηγία γίνει νόμος.  Ωστόσο, μεταξύ αυτών που αναμένει η αγορά είναι οι υπογραφές των συμβάσεων μας λέει η Πρόεδρος του ΕΕΑΕ Δήμητρα Λύχρου σε μία σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το IW.gr.

ΕΕΑΕ 1938-2018: Μια ιστορία 80 ετών

Της Ελενας Ερμείδου

«Η ΙDD ψηφίστηκε είναι θέμα να εφαρμοστεί» τονίζει η κα Λύχρου αναδεικνύοντας το θέμα της υπογραφής των συμβάσεων. «Δεν βλέπουμε να υπογράφονται συμβάσεις» παρατηρεί, τονίζοντας ότι η κίνηση είναι ασθενική πάνω στο θέμα αυτό, και συμπληρώνει ότι πως «πιθανά οι εταιρείες να ετοιμάζονται» προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε για την IDD, τους μεσίτες και πράκτορες

Μερίδια των ΕΠΥ μεταφέρονται σε ασφαλιστικές

Σε ερώτηση του IW.gr για το αν έχουν ξεκινήσει και γίνονται έλεγχοι που να αφορούν στην συμμόρφωση του κλάδου, η ίδια απαντά ότι «η εποπτεία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ελέγχους».

Χαρακτηριστική ωστόσο και η παρατήρηση της πως τα πράγματα θα πρέπει από την αρχή και με χωρίς καθυστερήσεις να δρομολογούνται και να εφαρμόζονται οι κανόνες σύμφωνα με την νομοθεσία.

Ερωτώμενη για την πορεία της αγοράς από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα τονίζει ότι κάτι φαίνεται να κινείται κυρίως τα υγείας και τα συνταξιοδοτικά, ωστόσο τα πράγματα είναι υποτονικά, συμπληρώνει. Προσθέτει ότι όμως δίνοντας μία «νότα» εξήγησης στην συζήτηση ότι μετά από μεταρρυθμίσεις «πάντα χρειάζεται ένα στάδιο ωρίμανσης ώστε να γίνει η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα».

«Αν δεν ακούγονται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλά νέα» με αυτό το τρόπου έκλεισε η συζήτηση μας, διαχέοντας έτσι αισιοδοξία και προσδοκία ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*