Συναγερμός στο Facebook: Διέρευσαν 1,5 εκ. επαφές χρηστών

Άλλο ένα συμβάν που αφήνει έκθετο το Facebook και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς 1,5 εκ. επαφές χρηστών του γνωστού κοινωνικού δικτύου διέρευσαν ακούσια.

Αυτό σημειώνεται από την εταιρεία η οποία απέκτησε πρόσβαση σε όλη αυτή την πληροφορία χωρίς να ενημερωθούν οι χρήστες, ούτε να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Το σύστημα εντόπιζε τις επαφές των e-mail κάθε φορά που ο χρήστης συνδεόταν στον λογαριασμό του στο Facebook. Η εταιρεία ισχυρίζεται από την πλευρά της πως οι πληροφορίες δεν διαμοιράστηκαν με άλλους χρήστες και πως σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαγραφής των επαφών αυτών.

Μεγάλα ερωτήματα, ωστόσο, προκύπτουν για μια ακόμη φορά για τα ευαίσθητα θέματα των προσωπικών δεδομένων, το cyber risk και τις γενικότερες απειλές στο διαδίκτυο και την ψηφιακή οικονομία, ζητήματα στα οποία συνεχώς ο ασφαλιστικός κλάδος – μεταξύ άλλων – καλείται να βρει λύσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook (όπως και άλλοι διαδικτυακοί κολοσσοί) βρίσκεται στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό της  Κομισιόν και άλλων αρμόδιων αρχών για μικρές ή μεγάλες παρατυπίες, με κορυφαίο το σκάνδαλο Cambridge Analytica

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*