Ποιοι είναι οι ασφαλέστεροι δρόμοι στην Ευρώπη; Τι συμβαίνει με τα τροχαία στην Ελλάδα;

Ενδιαφέροντα στοιχεία δημοσιεύει η Κομισιόν, σχετικά με την ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την σχετική έρευνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες το 2018 και αντίστοιχα το χαμηλότερο ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη.

Ο Tristan Shale-Hester, της Auto Express, μεταδίδει:

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους ασφαλέστερους δρόμους οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση στατιστικών στοιχείων για την οδική ασφάλεια του 2018 δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 28 θανατηφόρα οδικά ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων – τα λιγότερα από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ιρλανδία είχαν τον επόμενο χαμηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα, ενώ οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι αναδείχθηκαν εκείνοι της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας. Η ΕΕ στο σύνολό της πέτυχε πέρυσι μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 1%, ενώ η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Κύπρος κατέγραψαν μείωση της τάξης του 13%, 11%, 9% και 8% αντίστοιχα.

Για ολόκληρη την περίοδο στην οποία εστιάζεται η μελέτη από το 2010 έως το 2018, η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των δυστυχημάτων στους δρόμους – κατά 45% – ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (43%), την Πορτογαλία (35%) και τη Σλοβενία ​​(34%) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για ολόκληρη την ΕΕ την περίοδο της έρευνας της ήταν 21%. Παρά τις βελτιώσεις, πέρυσι 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δυστυχήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το γεγονός αυτό μαρτυρά πως η ΕΕ απέχει πολύ από το στόχο της μείωσης κατά το ήμισυ του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα ως το 2020 και από τον στόχο του μηδενισμού θανατηφόρων ατυχημάτων ή σοβαρών τραυματισμών έως  το 2050.

Πηγή: bewiser.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*