Φέσσας: Θετική επίδραση θα έχει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος

Παρέμβαση στην ημερίδα «Συντάξεις και Ανάπτυξη» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας, εκφράζοντας την προσδοκία ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει θετική επίδραση στην οικονομία και την απασχόληση.

«Χωρίς κεφαλαιοποιητικούς πυλώνες το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Ο 2ος και ο 3ος πυλώνας πρέπει να έχουν κεφαλαιοποιητική βάση και να ενισχύονται με φορολογικά κίνητρα. Έτσι λειτουργεί όλος ο κόσμος.», ανέφερε ο κ. Φέσσας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων  ΣΕΒ & ΣΕΤΕ και του ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το οποίο εκπόνησε σχετική μελέτη με θέμα: Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ανάπτυξη».

Επιπρόσθετα, στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου: κ. Τ. Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Γραμματέας του τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*