Ώρα αποφάσεων για Συντάξεις και Ανάπτυξη

Ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας συναρτήσει της αναπτυξιακής πορείας της χώρας αποτελεί η Ημερίδα που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα “Συντάξεις και Ανάπτυξη”, που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Το διακύβευμα μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς τις συσσωρευμένες προκλήσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και τις ανάγκες των πολιτών. Για πρώτη φορά έρχεται σε δημόσια διαβούλευση το φλέγον ζήτημα με την ταυτόχρονη παρουσία κορυφαίων παραγόντων της αγοράς και του πολιτικού προσωπικού.
Πως μπορεί να ανακουφιστεί το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα και τι μπορεί λύσεις μπορεί να προσδώσει η ασφαλιστική αγορά. Πως μπορούν να συγκερασθούν οι διαφορές και τι προοπτικές δημιουργούνται γύρω από τον 2ο και 3ο πυλώνα ασφάλισης, με απώτερο στόχο ένα ολοκληρωμένο συνταξιοδοτικό σύστημα;
Παρούσα η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κα Φώφη Γεννηματά.
Το δικό τους στίγμα για τις ανάγκες της αγοράς δίνουν οι κ.κ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, προέδρος ΕΑΕΕ, Θεόδωρος Φέσσας, προέδρου ΣΕΒ, Γιάννης Ρέτσος, προέδρος ΣΕΤΕ, και ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ.
Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*