insurtech, insurer, mobile

Accenture: 3 στους 5 ασφαλιστές αναπτύσσουν σχέσεις διανομής με μη παραδοσιακούς εταίρους

Τρεις στους πέντε ασφαλιστές (59%) σχηματίζουν σχέσεις διανομής με μη παραδοσιακούς εταίρους προκειμένου να προσεγγίσουν πελάτες με νέους τρόπους και να δημιουργήσουν νέα αξία γι ‘αυτούς, αναφέρει η νέα έκθεση της Accenture, «Technology Vision for Insurance 2019».

Κάτι τέτοιο μοιάζει ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον του κλάδου, εκτιμά η μελέτη. Στον αντίποδα, μόλις το ένα τέταρτο (26%) των ερωτηθέντων γνωρίζει σίγουρα ότι οι εταίροι τους εργάζονται αρκετά, έτσι ώστε να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους ως προς τους κινδύνους.

Η έκθεση τονίζει ότι, καθώς συνεργάζονται με ολόκληρα “οικοσυστήματα” για την παροχή νέων προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών, οι ασφαλιστές πρέπει να διατηρούν την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Η έκθεση καταδεικνύει επίσης ότι η αποτυχία εξειδίκευσης στις νέες τεχνολογίες όπως social, mobile, analytics καιcloud technologies (SMAC) θα οδηγήσει στην αδυναμία των ασφαλιστών να εξυπηρετήσουν ακόμη και τις πιο βασικές απαιτήσεις των πελατών σε έναν μετα-ψηφιακό κόσμο. Επιπλέον, τονίζει η Accenture, η μη εξειδίκευση θα τους εμποδίσει στο να ακολουθήσουν το επόμενο κύμα ψηφιακών αλλαγών -AI, κβαντική υπολογιστική, κ.ο.κ.. “Αυτό το νέο σύνολο τεχνολογιών θα επιτρέψει στους ασφαλιστές να αναδιαμορφώσουν ολόκληρη τη βιομηχανία και τον ρόλο της στον κόσμο»”, αναφέρει η έκθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*