Στη Ροδόπη συνεχίστηκε το oδοιπορικό του Ε.Ε.Α. για την IDD

Στη Ροδόπη συνεχίστηκε η μεγάλη περιοδεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου για την IDD και τη νέα νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ροδόπης –στην Κομοτηνή- στην οποία συμμετείχαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου, και ενημερώθηκαν σχετικά με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην νομοθεσία και το πώς θα προσαρμοστούν σε αυτή προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Στην εκδήλωση, χαιρέτισε τις εργασίες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης.  Ακολούθως τοποθετήθηκε σχετικά με τον κλάδο και την δραστηριότητά του στην περιοχή, ο πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Ροδόπης κ. Χαράλαμπος Γκάτζογλου ο οποίος σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Έβρου και τον πρόεδρο του εκεί Σωματείου κ. Δημήτρη Μπακαλίδη είχαν μεριμνήσει να παραβρεθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματίες των δύο νομών για την IDD.

Ο γενικός γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ήταν ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος δε μπόρεσε να παραβρεθεί, και στη συνέχεια πραγματοποίησε την αναλυτική ενημέρωση για την IDD.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να είναι απόλυτα συνεπείς απέναντι στη νομοθεσία.  Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και άλλα ευρύτερα θέματα για τον κλάδο και την δραστηριότητά του στους δύο νομούς.

Η ενημέρωση αυτή  η οποία ομοιοτρόπως έχει επικοινωνηθεί σε όλες τις πόλεις του οδοιπορικού του Ε.Ε.Α που με την Κομοτηνή ανέρχονται σε 16 (Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χαλκίδα, Πάτρα, Άμφισσα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Βέροια,  Σέρρες, Άργος, Αγρίνιο, Κομοτηνή) αποτελεί βάση για την ενιαία προσαρμογή και των Επιμελητηρίων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην IDD ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες με αρνητικές συνέπειες.

Το οδοιπορικό του Ε.Ε.Α. θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές όπου τα τοπικά Επιμελητήρια και τα Σωματεία Διαμεσολάβησης έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να παραβρεθεί η διοίκηση του Ε.Ε.Α. ενημερώνοντας με επάρκεια όλους τους επαγγελματίες για την ομοιόμορφη προσαρμογή τους στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*