Oι ασφαλιστές επενδύουν στις προηγμένες τεχνολογίες για την πρόληψη της απάτης

Οι προσεγγίσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για ζητήματα πρόληψης κατά της απάτης η αντιμετώπισής της ολοένα και ωριμάζουν, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της CAIF (Coalition Against Insurance Fraud) και της SAS.

Η έρευνα «State of Insurance Fraud Technology» αποκάλυψε ότι οι ασφαλιστές κάνουν ένα βήμα μπροστά, έχοντας μειώσει την εμπιστοσύνη τους σε παραδοσιακά εργαλεία ανίχνευσης και αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη «πολυεργαλείων» προηγμένων λύσεων, όπως η πρόβλεψη μοντέλων, και το «case management».

Ως εκ τούτου οι ασφαλιστές σήμερα επιδιώκουν να αναπτύσσουν τέτοια μοντέλα διαχείρισης σύμφωνα με τις απαντήσεις περισσότερων από τους μισούς ερωτηθέντων, τονίζει η μελέτη.

Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα,το 41% ​​των ερωτηθέντων προτίθεται να επεκτείνει τους προϋπολογισμούς για το 2019 που θα στοχεύουν στην πρόληψη της απάτης, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Οι επενδύσεις που αφορούν στα προηγμένα εργαλεία ανίχνευσης της απάτης αποτελούν επίσης προτεραιότητα, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2018.

Όσον αφορά στο είδος της απάτης το οποίο οι ασφαλιστές στοχεύουν να αντιμετωπίσουν μέσω των νέων τεχνολογιών, το 90% των ερωτηθέντων απάντησε πως αφορά στην ανίχνευση απάτης που αφορά στις απαιτήσεις.

Όπως καταδεικνύεται τα χρήματα που θα διοχετευθούν σε αυτόν τον τομέα θα αφορούν κατά ένα ποσοστό της τάξης του 64% στην δημιουργία μοντέλων πρόγνωσης (predictive modeling) έναντι 19% το 2016, και κατά 43% στην ανάλυση κοινωνικών δικτύων, (έναντι 16% πριν από δύο χρόνια).

Νέα «είσοδος» στον κατάλογο των επενδύσεων τεχνολογίας είναι η AI, όπου περίπου το ένα πέμπτο των ασφαλιστών σχεδιάζει να προχωρήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Διαβάστε επίσης:

Δικαστική νίκη της Allianz σε υπόθεση απάτης από γυναίκα που «προδόθηκε» από τα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*