Δικαστική νίκη της Allianz σε υπόθεση απάτης από γυναίκα που «προδόθηκε» από τα social media!

Δικαστική νίκη έναντι μιας γυναίκας που αξίωσε αποζημίωση για τροχαίο πέτυχε η Allianz σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο BLM.

Η Paulina Cieluszek ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από φρικτούς πόνους έπειτα από τροχαίο που είχε τον Δεκέμβριο του 2016.

Η Allianz και η BLM κατάφεραν να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι ήταν πλήρως ανειλικρινείς οι ισχυρισμοί της, καθώς έφεραν αποδείξεις από την δραστηριότητά της στα social media.

H γυναίκα ισχυρίστηκε πως είχε υποστεί σοβαρές βλάβες, καθώς ήταν επιβάτις στο αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο.

Στους ισχυρισμούς της ανέφερε μεταξύ άλλων: υπέφερα από ισχυρούς πόνους και επί 5 μήνες έπαιρνα παυσίπονα για να διαχειριστώ τον πόνο στον ώμο και στο λαιμό μου, γεγονός που επηρέασε την καθημερινότητά μου.

Παρόλα αυτά όπως αποδείχθηκε η ίδια δεν επεδίωξε να λάβει ιατρική περίθαλψη, γεγονός που οδήγησε τη δικηγόρο Laura Twist σε υποψίες, ζητώντας από την Allianz να διερευνήσει την αξίωση. Η BLM διεξήγαγε διεξοδική έρευνα στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης της Paulina όπου εντοπίστηκαν περαιτέρω αποκλίσεις.

Η BLM ανακάλυψε ότι η Paulina είχε δημοσιεύσει διάφορες δραστηριότητες στους λογαριασμούς της, την περίοδο που ισχυριζόταν ότι υπέφερε από φρικτούς πόνους.

Μέσω social media μοιράστηκε φωτογραφίες που την έδειχναν την επίμαχη περίοδο να επιδίδεται σε snowboarding και scuba-diving.

Επίσης, η Paulina, σύμφωνα με τη δικογραφία, καθυστέρησε σχεδόν δύο χρόνια να υποβάλει αξίωση από την Allianz και αργότερα δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι αισθανόταν «ευάλωτη και φοβισμένη» αλλά από την άλλη επιθυμούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι ισχυρισμοί της Παυλίνα όχι μόνο δεν απερρίφθησαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ουσιαστικά ψευδείς αφού οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν τους δικαστές.

Η ειρωνεία για την ίδια είναι πως η δικαιοσύνη απονεμήθηκε μεν, αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα για εκείνη.

Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης για υποθέσεις απάτης της Allianz,  Nick Kelsall είπε:

Αυτή η υπόθεση δείχνει πόσο αφελείς μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι όταν αποκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους στα social media.

Αυτή η δικαστική απόφαση δείχνει πόσο σοβαρά οφείλουν τα δικαστήρια να λάβουν υπόψη οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενέχει δόλιο σκοπό και να τιμωρούν τους παραβάτες.

Διαβάστε επίσης:

«Slip-and-trip»: Δικαστική νίκη για την Aviva σε υπόθεση μεγάλης απάτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*