Μαργαρίτα Αντωνάκη (ΕΑΕΕ): Οι κύριες δράσεις μας με επίκεντρο τον καταναλωτή

Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο ο οποίος ήλθε αντιμέτωπος με εξελίξεις.

Στο μήνυμά της στο πλαίσιο της έκθεσης της ΕΑΕΕ για το 2018 η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη περιγράφει τις εξελίξεις αυτές, ενώ κάνει μια αναδρομή στις κύριες δράσεις της Ένωσης με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή.

Το μήνυμα της κας Αντωνάκη:

Τo 2018 ήταν μία χρονιά με πολλές εξελίξεις για την ασφαλιστική αγορά και έντονη δραστηριότητα για την ΕΑΕΕ. Παρακολουθήσαμε και διαχειριστήκαμε μία σειρά από θέματα οριζόντια αλλά και κλαδικά και προχωρήσαμε μία σειρά από πρωτοβουλίες με κύριους στόχους τη διάδοση του αγαθού της ασφάλισης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών μας προς τα μέλη μας.

Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συναντήσεις με την εποπτική αρχή, συμμετείχαμε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, συνεργαστήκαμε με θεσμικούς φορείς, εκπροσώπους της Πολιτείας, συμμετείχαμε ως ομιλητές σε σειρά συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων στηρίζοντας τις θέσεις της αγοράς.

Ασχοληθήκαμε έντονα με το επαγγελματικό ταμείο του κλάδου, το ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, και διαχειριστήκαμε εργασιακά θέματα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν -και παραμένει- η συμμετοχή της ΕΑΕΕ στην Insurance Europe, που αποτελεί την ομοσπονδία των ασφαλιστικών ενώσεων στην Ευρώπη.

Ο ρόλος μας στην Insurance Europe είναι αμφίδρομος: μεταφέρουμε γνώση και ενημέρωση για τις εξελίξεις από την Ευρώπη στην Ελλάδα και αντίστροφα. Επιπλέον υποστηρίζουμε τις θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο ευρωπαϊκό όργανο, λαμβάνοντας μέρος στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Ενδεικτικά και σίγουρα όχι εξαντλητικά αναφέρω κάποιες από τις κύριες δράσεις της χρονιάς που προχώρησαν και έχουν στο επίκεντρο τους τον καταναλωτή:

• την υιοθέτηση νέου Κώδικα Δεοντολογίας των ασφαλιστικών εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ και του αντίστοιχου των εταιριών οδικής βοήθειας

• την καθοριστική συμβολή στην ολοκλήρωση του ενιαίου μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

• την κατάρτιση δέσμης δεικτών που απεικονίζουν τεκμηριωμένα τη μεταβολή του κόστους των ατομικών μακροχρόνιων προγραμμάτων υγείας, ενισχύοντας τη διαφάνεια

• την εξελισσόμενη προσπάθεια για επέκταση του Φιλικού Διακανονισμού. Έντονη ήταν επίσης η δράση μας στον τομέα της επικοινωνίας, προκειμένου να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης. Εκτελούμε ένα ευρύτατο και πολυδιάστατο επικοινωνιακό πλάνο προκειμένου να προωθήσουμε το θεσμό της ασφάλισης, να τονίσουμε την αξία και τη χρησιμότητά του και να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε ψηφιακή καμπάνια, εγκαινιάσαμε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) για την εκπαίδευση μαθητών σε θέμα-τα διαχείρισης κινδύνων, ενεργοποιήσαμε την επικοινωνία με το κοινό μέσω των social media κ.ά.

Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να βρείτε περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για την ασφαλιστική αγορά και την δραστηριότητα της ΕΑΕΕ κατά το 2018. Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Επιτροπές και το στελεχιακό δυναμικό εργάζονται αδιάλειπτα για την ανάδειξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης και την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*