Ν. Ζάχος: Η NP στηρίζει την ανάπτυξη της στα Δίκτυα

Νέα προϊόντα αναμένεται να κάνουν την είσοδό τους στον κλάδο αυτοκινήτου τα επόμενα χρόνια, καθώς αλλάζουν οι ανάγκες των καταναλωτών. Ο συγκεκριμένος κλάδος, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό iw ο κ. Νίκος Ζάχος, διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών στην NP Ασφαλιστική, είναι από τους κατεξοχήν παραγωγικούς στην εταιρεία, και θα συνεχίσει να είναι.

Συμπληρώνει δε πως η NP Ασφαλιστική στηρίζει την ανάπτυξή της αποκλειστικά στο δίκτυο συνεργατών της και πως ακόμη θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους προστατεύσει έναντι των αθέμιτων πρακτικών, ενισχύοντάς τους, ταυτόχρονα, με τα κατάλληλα «εργαλεία».

Στην Ελενα Ερμείδου

  • Παραμένει για εσάς ο κλάδος αυτοκινήτου στους στόχους ανάπτυξής σας;

 

Ο κλάδος αυτοκινήτου είναι για την NP Ασφαλιστική από τους βασικούς παραγωγικούς κλάδους στη δραστηριότητα της εταιρείας. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια, αλλά με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και με διαμόρφωση των προϊόντων ασφάλισης αυτοκινήτου, που να ταιριάζουν στις νέες ανάγκες των ασφαλισμένων.

Παράλληλα με τον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, στην NP Ασφαλιστική έχουμε εστιάσει την ανάπτυξη του δικτύου μας στους κλάδους περιουσίας, τεχνικών ασφαλίσεων, μεταφορών, γενικής αστικής ευθύνης, επαγγελματικής ευθύνης, ατυχημάτων και σκαφών, με συνεχή εκπαίδευση των συνεργατών μας και με πολύ ποιοτικά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα.

 

  • Μήπως ο κλάδος χρειάζεται αέρα ανανέωσης;

 

Είναι σαφές ότι, πλέον, οι τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν αλλάξει τον τρόπο ασφάλισης στο Αυτοκίνητο. Οι αλλαγές αυτές θα είναι πολύ εντονότερες στο προσεχές μέλλον και θα πρέπει οι εταιρείες που ασχολούνται με τον κλάδο να τις λάβουν υπόψη.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο αυτοκίνητο είναι θεαματικές και βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων και στον εξορθολογισμό του κόστους ασφάλισης. Στην NP Ασφαλιστική είμαστε δεσμευμένοι να παρακολουθούμε τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές τάσεις στην ασφάλιση και να είμαστε πρωτοπόροι σε ασφαλιστικές λύσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.

 

  • Με τι κριτήρια διαμορφώνετε τα τιμολόγια αυτοκινήτου; Δεν θα ήταν δίκαιο οι πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα να έχουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση στην τιμολόγηση;

 

Τα τιμολόγια αυτοκινήτου διαμορφώνονται βάσει ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων των ασφαλισμένων, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου και την επιβράβευση των ασφαλέστερων και προσεκτικότερων οδηγών.

 

  • Τι έχετε κάνει για τα δίκτυά σας για να βοηθήσετε τις πωλήσεις τους; Στο μέλλον, τα δίκτυα θα μπορούν να πωλούν καλύψεις αυτοκινήτου ή οι πωλήσεις θα γίνονται από το Διαδίκτυο;

 

Στην NP Ασφαλιστική βασίζουμε την ανάπτυξή μας, στηριζόμαστε και στηρίζουμε αποκλειστικά και μόνο το δίκτυο συνεργατών μας. Οι συνεργάτες μας είναι η δύναμή μας και η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία μας ξεκινάει από τη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το δίκτυό μας.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει περάσει η διαμεσολάβηση όλα τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουμε επίσης τις τεράστιες ανησυχίες που αντιμετωπίζει σήμερα η διαμεσολάβηση σε ό,τι αφορά τον σκληρό ανταγωνισμό που βιώνει από το Διαδίκτυο, τις direct πωλήσεις και το bancassurance.

Θέλουμε να τους προστατεύσουμε από τις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς και, ταυτόχρονα, να τους ενισχύσουμε με τεχνολογικά εργαλεία και συνεχή γνώση και εκπαίδευση, που θα τους βοηθήσουν να επιτυγχάνουν κάθε χρόνο όλο και υψηλότερους παραγωγικούς στόχους.

 

  • Τι θα συστήνατε σε έναν πελάτη σας τη στιγμή που θέλει να αγοράσει καλύψεις αυτοκινήτου; Τι πρέπει να προσέξει πριν την αγορά;

 

Καταρχάς, ο πελάτης πρέπει να επιλέγει πάντοτε εταιρείες με μεγάλη κεφαλαιακή φερεγγυότητα και ταχύτητα στην αποζημίωση και την εξυπηρέτηση. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι «Συνεπής σε ό,τι πει» και όλοι οι άνθρωποί μας τη στηρίζουμε απαρέγκλιτα.

Ο πελάτης πριν ασφαλιστεί οφείλει να λάβει υπόψη του ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου του είναι μια σοβαρή απόφαση, διότι αφορά τόσο τη δική του προστασία όσο και των αγαπημένων του προσώπων.

 

  • Έχει τύχει να πληρώσετε ζημιές που προξένησε ανασφάλιστο όχημα;

 

Βεβαίως και έχουμε πληρώσει ζημιές που προξένησαν ανασφάλιστα οχήματα. Μία από τις πλέον διαδεδομένες καλύψεις μας στα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αυτοκινήτου είναι οι καλύψεις από ανασφάλιστα οχήματα. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπου υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων, η κάλυψη που παρέχει η NP Ασφαλιστική είναι πολύ σημαντική για κάθε ασφαλισμένο.

 

  • Να κάνουμε ένα βήμα προς το μέλλον: Σε τι μπορεί να διαφέρει η ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων (όχι αυτοκινούμενων) από την ασφάλιση συμβατικών οχημάτων;

 

Οι διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών μπορεί να βρίσκονται κυρίως στα τεχνικά ζητήματα, στα ζητήματα συντήρησης των οχημάτων και στις επιδιορθώσεις τους. Τα ασφαλιστήρια του μέλλοντος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά από ό,τι στα συμβατικά αυτοκίνητα.

Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι βασικές αρχές στην ασφάλιση αυτοκινήτου θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στα ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

 

  • Στοχεύετε σε σχεδιασμό νέων προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου;

 

Παρακολουθούμε πάντα τη ζήτηση στην αγορά, τις ανάγκες των καταναλωτών και τον ανταγωνισμό. Θεωρούμε ότι έχουμε μια πληρέστατη γκάμα προϊόντων ασφάλισης αυτοκινήτου, που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών, με πλούσιες καλύψεις και άκρως ανταγωνιστικές και συμφέρουσες τιμές για τους ασφαλισμένους μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*