Εξαγοράστηκε η Gemalto από την Thales: Νέα εποχή στην ψηφιακή ασφάλεια

Η εξαγορά της Gemalto από την Thales αντί του αντιτίμου των € 4,8 δις, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 15 μήνες, δημιουργεί έναν όμιλο σε μία νέα κλίμακα και έναν παγκόσμιο ηγέτη στην ψηφιακή ταυτότητα και ασφάλεια που απασχολεί 80.000 εργαζόμενους. Η Thales, μεγαλύτερη πλέον, θα κυριαρχεί σε όλες τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την αλυσίδα λήψης κρίσιμων αποφάσεων για εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνήσεις. Αξιοποιώντας το ταλέντο και τις τεχνολογίες της Gemalto, η Thales θα αναπτύξει ασφαλείς λύσεις για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας, όπως τη μη επανδρωμένη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, την κυβερνοασφάλεια δεδομένων και δικτύων, την ασφάλεια αεροδρομίων και χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί έναν ηγέτη παγκοσμίου βεληνεκούς που διαθέτει ένα απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο λύσεων ψηφιακής ασφάλειας που βασίζονται σε τεχνολογίες όπως η ψηφιακή ταυτότητα, η βιομετρία, η προστασία δεδομένων και γενικότερα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έτσι, η Thales θα προσφέρει απρόσκοπτες λύσεις σε πελάτες-πάροχους υποδομών υψίστης σημασίας όπως είναι οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες, οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και άλλες βιομηχανίες, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ταυτοποίησης προσώπων, εντοπισμού αντικειμένων και της διασφάλισης των δεδομένων.

Έρευνα και ανάπτυξη: εφευρίσκοντας τον κόσμο του αύριο

Με 3.000 ερευνητές και 28.000 μηχανικούς, ο νέος όμιλος βάζει έμπρακτα στο επίκεντρο την έρευνα και ανάπτυξη (Ε & Α). Εδώ και δεκαετίες, η Thales αναπτύσσει πρωτοπόρες  τεχνολογίες για την κάλυψη των πιο απαιτητικών αναγκών των πελατών της σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, με ένα χαρτοφυλάκιο 20.500 πατέντων, εκ των οποίων περισσότερες από 400 καταγράφηκαν το 2018, ο όμιλος έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο εργαστήριο που εφευρίσκει τον κόσμο του αύριο.

Τεχνολογικές συνέργειες

Η νέα Thales, με την τεχνογνωσία της σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, την επεξεργασία δεδομένων, την υποστήριξη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, τη συνδεσιμότητα και την «end-to-end» διαχείριση δικτύων, θα καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα λήψης κρίσιμων αποφάσεων σε έναν ολοένα και περισσότερο διασυνδεδεμένο και ευάλωτο κόσμο.

Αφιερώνοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως στην αυτοχρηματοδοτούμενη Ε & Α, ο όμιλος θα συνεχίσει να καινοτομεί στις βασικές του αγορές, βασιζόμενος ιδιαίτερα στην παγκόσμια εξειδίκευσή του στην τεχνητή νοημοσύνη, στο Internet of Things, τα Big Data και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Οι πρώτες απεικονίσεις είναι εξίσου ευρείες με το χαρτοφυλάκιο του oμίλου:

  • Τραπεζικές εργασίες: Big Data Analytics
  • Άμυνα: βιομετρία
  • Αεροδιαστημική: μη επανδρωμένη διαχείριση κυκλοφορίας
  • Μεταφορές εδάφους: Internet of Things
  • Διάστημα: Internet of Things
  • Τηλεπικοινωνίες: Big Data Analytics

Ένα διευρυμένο παγκόσμιο αποτύπωμα

Μετά την εξαγορά, η Gemalto θα αποτελέσει έναν από τους επτά βασικούς πυλώνες της Thales, που θα ονομάζεται «Ψηφιακή Ταυτότητα και Ασφάλεια». Η Gemalto θα αλληλεπιδράσει με όλους τους στρατιωτικούς (και μη) πελάτες του ομίλου και θα ενισχύσει σημαντικά τη βιομηχανική του παρουσία σε 68 χώρες. Η Thales θα διευρύνει σημαντικά τις δραστηριότητές της στη Νότια Αμερική (2.500 εργαζόμενοι, από 600), θα τριπλασιάσει την παρουσία της στη Βόρεια Ασία (1.980 από 700), τη Νοτιοανατολική Ασία (2.500 από 800) την Ινδία (1.150, 400) και Β. Αμερική (6.660 εργαζόμενοι, από 4.600).

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*