Συζήτηση για την ασφάλεια ζωής με αφορμή τον Κ. Λάγκερφελντ

Ένας από τους πιο διάσημους μεγιστάνες της μόδας, ο Κ. Λάγκερφελντ απεβίωσε πρόσφατα και φέρεται να έχει παραχωρήσει μέρος της περιουσίας του ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη γάτα του. Έπειτα από αυτή την είδηση πολλοί αναρωτήθηκαν: «Σε ποιον θα άφηνα την περιουσία μου σε περίπτωση που απεβίωνα απροσδόκητα;».

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι για τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχει ληφθεί μέριμνα, η οικονομική ασφάλεια πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα σας. Ένας από τους βασικούς τρόπους παροχής αυτής της κάλυψης είναι μέσω ενός συμβολαίου ασφάλισης.

Η κάλυψη αυτή μπορεί όχι μόνο να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη σημαντικών εξόδων, αλλά δύναται να προσφέρει μακροπρόθεσμη στήριξη και ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Ανεξάρτητα με τη «δομή» της οικογένειάς σας, εάν έχετε ανθρώπους που εξαρτώνται από εσάς, η αγορά ενός ασφαλιστικού συμβολαίου ζωής εγγυάται οικονομική υποστήριξη στους αγαπημένους σας.

Σημειώνεται ότι η επιλογή ενός δικαιούχου δεν είναι πάντα μια ξεκάθαρη απόφαση και υπάρχουν αρκετοί βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να κατευθύνουν τις επιλογές σας.

Η ηλικία έχει σημασία αλλά…

Αυτό διότι είναι διαφορετικό να εξασφαλίσετε ένα ανήλικο άτομο, που δεν έχει ένα βασικό εισόδημα, συγκριτικά με ένα ενήλιο. Παρόλα αυτά εξετάστε την όλη διαδικασία με προσοχή.

Ο ορισμός ενός ανήλικου ως δικαιούχου θα του προσφέρει σαφώς την απαιτούμενη κάλυψη, αλλά οφείλετε να έχετε κατά νου ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά μέχρι την ηλικία των 18 ή 21 ετών. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα βάσει του συμβολαίου τους πριν φθάσουν στην ενηλικίωση, αυτά θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια ενός κηδεμόνα. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αφήσετε την τη δικαιοδοσία εξ αρχής στον ενεργό νόμιμο κηδεμόνα των μη ενηλίκων παιδιών σας.

Και μην ξεχνάτε πως ενώ τα παιδιά σας μεγαλώνουν, είναι  εκείνα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον για την επόμενη γενιά…

Πηγή: Forbes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*