Πώς ο κροίσος Jack Ma επιχειρεί να «εισβάλει» στην ασφαλιστική αγορά

Η Mynt, η εταιρεία app για πληρωμές στις Φιλιππίνες σχεδιάζει να αναπτύξει ασφαλιστικά προϊόντα και βρίσκεται «καθ ‘οδόν» για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, στα πρότυπα αντίστοιχων κινεζικών.

H Μynt, υποστηρίζεται από την εταιρεία Ant Financial του δισεκατομμυριούχου Jack Ma, που είναι ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του κολοσσού Alibaba.

Ο διαχειριστής GCash επιχειρεί να δημιουργήσει ασφαλιστήρια συμβόλαια με τη βοήθεια στρατηγικών εταίρων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Anthony Thomas. Η Mynt, 45% της οποίας κατέχει η Ant, αποτελεί ένα από τα εννέα «ψηφιακά πορτοφόλια» εκτός Κίνας, που υποστήριξε ο όμιλος του Jack Ma την ώρα που επιχειρείται η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου πληρωμών που να ανταγωνίζεται τη Visa Inc.

«Αυτό που η Αnt φέρνει στο “τραπέζι” είναι μια πλατφόρμα, δήλωσε ο Thomas κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Credit Suisse Asia Investment στο Χονγκ Κονγκ.  Η εταιρεία του Ma υποβοηθά τη Mynt με θέματα διαχείρισης κινδύνου και τεχνογνωσίας που επιτρέπει στους χρήστες να «σαρώσουν» τις ταυτότητες και τα πρόσωπά τους προς αναγνώριση.

Οι Φιλιππίνες μόλις πρόσφατα έθεσαν σε λειτουργία ένα εθνικό σύστημα ταυτοποίησης. Η Ant Financial και η Mynt δημιούργησαν επίσης μια υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνων με τη βοήθεια της Standard Chartered Plc τον Ιούνιο. Φέτος, η Αnt ξεκίνησε την αποστολή εμβασμάτων μεταξύ Μαλαισίας και Πακιστάν μέσω blockchain.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*