Tι συμβολίζει η επιστροφή της Coface στην Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία και το επιχειρείν ανακάμπτουν, οι ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικές, οι προοπτικές των εμπορικών συναλλαγών θετικές …και η Coface επιστρέφει στην Ελλάδα. Τι είπαν για την μεγάλη επιστροφή της Coface στην Ελλάδα στο Insuranceworld.gr με δύο λόγια στην διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, οι κ.κ. Xavier Durand, CEO της COFACE,  Νικόλας Βαγιάννης Director Greece, Αναστάσιος Κατσίρης Διευθύνων Σύμβουλος Υποκαταστήματος Ελλάδος. Οι δηλώσεις του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy.

της Ελενας Ερμείδου

Με παρουσία σε 100 χώρες, τζίρο 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και εγγυήσεις περί τα 510 δισεκατομμύρια ευρώ, διαβάθμιση ΑΑ- και σταθερές προοπτικές από την Fitch και Α2 με σταθερές προοπτικές από την Moody’s, η Coface επιστρέφει στην Ελλάδα, ποντάροντας στο θετικό κλίμα και στην βελτίωση των οικονομικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

Ηταν μία κίνηση που σχεδίαζε πολύ καιρό πριν η Coface υπογράμμισε μιλώντας εν συντομία στο IW.gr  ο κος Βαγιάννης ,πριν ξεκινήσει η επίσημη εκδήλωση, με το που έλαβε τέλη Δεκεμβρίου ΑΦΜ ο δρόμος άνοιξε, συμπλήρωσε.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy εξήρε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και τώρα και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι η πλήρης επιστροφή της Coface στην Ελλάδα είναι ένα  πολύ καλό νέο. Συμβολίζει, όπως είπε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε θετική τροχιά ανάπτυξης, «η αποψινή εκδήλωση είναι μία απόδειξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», διευκρίνισε.

Λαμβάνοντας το λόγο από τον Πρέσβη της Γαλλίας ο κος Durand, περιγράφοντας τις δραστηριότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Coface δήλωσε την βαθιά του ικανοποίηση που βρίσκονταν στην Ελλάδα για να αναγγείλει το γεγονός, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα και μετά την λήξη της συνεργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική το 2010, η Coface παρείχε υπηρεσίες προς την Ελλάδα μέσω της Ιταλίας.

Περιγράφοντας τις πολύπλοκες συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές εμπόριο τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση, πληροφόρηση, γνώσεις, εμπειρία ώστε εισαγωγείς και εξαγωγείς και οι διατελούντες εμπορικές συναλλαγές να βαδίζουν με σιγουριά και σταθερά βήματα. Η  Coface τόνισε έχει την δύναμη και την εμπειρία 70 ετών και άνω και την τεχνογνωσία να απαντήσει σε όλα τα σχετικά ερωτήματα για να στηρίξει το εμπόριο και το επιχειρείν.

Η ελληνική αδειοδότηση διευρύνει την παρουσία της Coface στην περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής, η οποία και αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων του Ομίλου για το 2018.

Η Coface δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα δήλωσε ο κος  Κατσίρης  στο IW.gr μετά το πέρας της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι η εταιρεία στοχεύει κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες, σε συνεργασίες factoring, εστιάζοντας στο εμπόριο με την ευρύτερη έννοια.

Από την πλευρά του ο κος Durand ερωτώμενος για τον ανταγωνισμό στην αγορά, απάντησε ότι νιώθει σίγουρος, η Ελλάδα αναπτύσσεται το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται και ευκαιρίες επιχειρηματικές υπάρχουν για όλους, καταδεικνύοντας μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη της Coface απέναντι στην Ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται πως ήδη η Coface σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν έχει 40 πελάτες στην Ελλάδα και 600 εκατομμύρια πιστωτικά όρια. Το ελληνικό υποκατάστημα θα ενισχύσει περαιτέρω  την στήριξη που παρέχει η Coface στις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα υποστηρίζονταν από το διεθνές δίκτυο.

Το υποκατάστημα της Coface έχει ανοίξει επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*