Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Oι (αντ)ασφαλιστές πρέπει να θωρακιστούν έναντι της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και «σοφό» οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές να προβούν σε αλλαγές τιμών για τους κινδύνους που ελλοχεύει η υπερθέρμανση του πλανήτη δηλώνει ο Torsten Jeworrek, CEO Reinsurance της Munich Re.

Στη σκιά των αυξημένων απωλειών λόγω των καταστροφών τη διετία 2017- 2018, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοφανών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, το ζήτημα των φυσικών καταστροφών, είναι και πάλι επίκαιρο και φλέγον για τη βιομηχανία (αντ) ασφαλίσεων.

Ο Jeworrek δήλωσε ότι εάν το φαινόμενο υπερθέρμανσης του πλανήτη αντανακλάται ή όχι στην τιμολόγηση των αντασφαλίσεων καταστροφών, αυτό εξαρτάται από το τι πρόκειται να συμβεί και «ποιο θα είναι το είδος των επιπτώσεων μελλοντικά ανά περιφέρεια».

»Έτσι, η απάντηση δεν είναι σαφής κατά τη γνώμη μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τους ασφαλιστές και τους αντασφαλιστές τα έτη 2017 και το 2018 υπενθύμισαν, ότι ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε και πώς θα συμβεί μια καταστροφή.

Το 2017 ήταν ένα από τα πιο δαπανηρά έτη -ως προς τις απώλειες από τις φυσικές καταστροφές- που καταγράφηκαν στην αγορά ασφάλισης / αντασφάλισης και ενώ οι απώλειες του 2018 ήταν κάπως λιγότερες, παρέμειναν πάνω από τον μέσο όρο.

Οι δυνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η σύνδεσή τους με ολοένα και πιο συχνές καταιγίδες, ξηρασίες, πλημμύρες και άλλα φυσικά καταστροφικά γεγονότα αποτελούν μια διαρκή συζήτηση που είναι εγγενώς περίπλοκη.

Ο Jeworrek, σύμφωνα με το reinsurancene.ws, επεσήμανε ότι όταν βλέπουμε μεταβολές όσον αφορά στον κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή, τα μοντέλα τιμολόγησης πρέπει να «ενημερωθούν» προκειμένου να αντικατοπτρίζουν αυτές τις αλλαγές, ενώ οι (αντ)ασφαλιστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Munich Re στο Insurance & Reinsurance Outlook 2019

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*