Checklist για no-Brexit, τι λέει η Insurance Europe

της Ελενας Ερμείδου

Δύσκολα εξελίσσονται τα πράγματα με το Brexit ως αναμένονταν, έχοντας η Βρετανία ήδη δείξει από την αρχή που έγινε η ψηφοφορία τα πρώτα δείγματα γραφής. Υπάρχει ωστόσο και μία μερίδα που υποστηρίζει ακόμα ότι Brexit μπορεί να μην γίνει.

Η Insurance Europe, πάντως σήμερα δημοσίευσε μία λίστα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Η λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα πριν λίγο η Insurance Europe περιλαμβάνει:

Kλάδος αυτοκινήτου: όπου αναφέρει πως οι οδηγοί που είναι ασφαλισμένοι σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ έχουν δικαίωμα να οδηγήσουν το όχημα σε όποιο άλλο κράτος εντός ΕΕ. Ωστόσο καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία οι οδηγοί τόσο της Βρετανίας όσο και της ΕΕ θα πρέπει να μιλήσουν με τον ασφαλιστή τους ώστε να δουν αν χρειάζεται να είναι κάτοχοι της Πράσινης Κάρτας.

Ασφάλιση Υγείας. Επί της παρούσης, οι κάτοικοι της ΕΕ που ταξιδεύουν εντός της Επικράτειας δικαιούνται να έχουν την Κάρτα Υγείας της ΕΕ (EHIC) η οποία παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες της ΕΕ. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία η κάρτα Υγεία  EHIC δεν θα αναγνωρίζεται για τους ταξιδιώτες από την ΕΕ στην Βρετανία και το αντίστροφο. Οπερ σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί με τις κατάλληλες καλύψεις.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Αντίστοιχα το ίδιο θα ισχύει και για όσους ταξιδεύουν από την Βρετανία στην ΕΕ και αντίστροφα. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να ελέγξουν τις πολιτικές κάλυψης των προορισμών πριν ταξιδέψουν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*