recommended top quality product review recommendation for best choice optimal solution 3D illustration

Insurance Europe: 5 μυστικά για σωστή ασφάλιση κατοικίας

Τι συστήνει η Ένωση των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών της ΕΕ, με αφορμή την έναρξη της Global Money Week

Με αφορμή την έναρξη της Global Money Week, μιας παγκόσμιας εκστρατείας για οικοδόμηση χρηματοοικονομικής συνείδησης για εφήβους και παιδιά, η Insurance Europe, η Ένωση των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών της ΕΕ, δημοσίευσε πέντε tips που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να διασφαλίσουν ότι οι κατοικίες τους και τα περιεχόμενά τους έχουν την ενδεδειγμένη κάλυψη και ότι αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την ασφάλιση κατοικίας τους.

Τα 5 μυστικά είναι τα εξής:

  • Διασφαλίστε ότι έχετε διαλέξει το σωστό συμβόλαιο για εσάς:—Αξίζει τον κόπο να κάνετε λίγη έρευνα αγοράς για να βρείτε την ασφάλιση κατοικίας που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και να πάρετε τον χρόνο που χρειάζεται για να κατανοήσετε τι καλύπτει η ασφάλιση και ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας.
  • Επανεξετάζετε τακτικά το συμβόλαιό σας—Αποφύγετε τυχόν κενά στην κάλυψή σας, εξετάζοντας το συμβόλαιό σας σε τακτική βάση
  • Περιορίστε τους κινδύνους —  Όσο καλά  ασφαλισμένος και να είστε, η καταστροφή της κατοικίας σας και των περιεχομένων της είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, ιδιαίτερα εάν έχετε υπάρχοντα με συναισθηματική αξία. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ανεπιθύμητων γεγονότων καθιστώντας την κατοικία σας πιο ανθεκτική στα καθημερινά ρίσκα.
  • Κάνετε αίτηση αποζημίωσης— Σε περίπτωση που συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός και απαιτηθεί να υποβάλετε αίτηση αποζημίωσης, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας το ταχύτερο δυνατό, ώστε οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται τις αιτήσεις αποζημίωσης να επισκεφθούν την κατοικία σας για να αξιολογήσουν τη ζημία.
  • Διερευνήστε νέες επιλογές — Mέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, όπως τις διασυνδεδεμένες συσκευές για «έξυπνα» σπίτια, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν καλύτερα τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας στο ατομικό προφίλ κινδύνου των ασφαλισμένων.

Λ.Χ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*