Επιθεώρηση Χρυσολόγου: Το επιτυχημένο 2018 και το όραμα του 2019

Τα θετικά μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς (2018), οι προκλήσεις και τα επόμενα φιλόδοξα βήματα αποτυπώθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση «Καινοτομία και όραμα είναι στη φύση μας» της Επιθεώρησης Χρήστου Χρυσολόγου, κατά την οποία βραβεύθηκαν οι συνεργάτες που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες.

Του Βάιου Κρόκου

Ενδεικτικά, η παράδοση του κλάδου ζωής για το σύνολο της περσινής χρονιάς ανήλθε στα 2,47 εκ. ευρώ. Για την ίδια περίοδο, σημειώνεται, πως το χαρτοφυλάκιο όλων των κλάδων ανήλθε στα 24,89 εκ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί σημαντική αύξηση την τριετία (+25%), αν αναλογιστεί κανείς πως το 2015 τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα είχαν διαμορφωθεί στα 19,70 εκ. ευρώ.

Το δικό τους τόνο έδωσαν από την πλευρά τους οι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος και Γεώργιος Μακρής, όπως και ο διευθυντής Πωλήσεων Agency κος Μιχάλης Τάτσης με τον διευθυντή Marketing Bancassurance και Λοιπών Συνεργασιών κ. Γιάννη Σηφάκη.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης της Επιθεώρησης του Χ. Χρυσολόγου: «Καινοτομία και όραμα είναι στη φύση μας!»

  • Χρ. Χρυσολόγου: Η δικαίωση του ασφαλιστή είναι η ώρα της αποζημίωσης

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο κ. Χρήστος Χρυσολόγου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της περυσινής χρονιάς, ενώ αναφερόμενος στην στελέχωση και τις 19 νέες συμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σημείωσε πως «οργανισμός που δεν ανανεώνεται, πεθαίνει»

Κατά τα άλλα, η στιγμή της δικαίωσης, όπως σημείωσε, είναι η ώρα της αποζημίωσης, γεγονός που απαντά στο συνεχές ερώτημα των καταναλωτών: « Είμαι ασφαλής; Θα αποζημιωθώ;»

Εν τέλει, στον κλάδο ζωής οι αποζημιώσεις διαμορφώθηκαν στα 6,79 εκ. ευρώ ενώ στο αυτοκίνητο ανήλθαν στα 2,28 εκ. ευρώ. Παράλληλα τα ποσά για τις λήξεις συμβολαίων διαμορφώθηκαν στο 1,76 εκ. ευρώ.

  • Ηρακλής Δασκαλόπουλος: Δεν δίνει κίνητρα η Πολιτεία, 5 δισ. ευρώ χάνονται από τις τσέπες των πολιτών στην Υγεία

Το ιλιγγιώδες ποσό των 5 δια. ευρώ χάνεται από τις τσέπες των πολιτών (από τα συνολικά 8,5 δισ. που ξοδεύει η Ελλάδα στην Υγεία) για φάρμακα, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, σύμφωνα με τον κ. Ηρακλή Δασκαλόπουλο, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός πως η Πολιτεία δεν παρέχει τα απαιτούμενα κίνητρα ώστε να γίνουν οι συμπράξεις μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και Δημοσίου.

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί, παράλληλα, όπως σημείωσε ο ίδιος, η διαμορφωθείσα κατάσταση με τους ασφαλιστικούς νόμους και το ύψος του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις. «Τώρα πια, maximum να ανέλθει στο 50% των αποδοχών που είχε ο ασφαλισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, επεσήμανε και από την πλευρά του τα θετικά νέα για την Επιθεώρηση Χρυσολόγου και το σύνολο των εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία από το 2011 ως σήμερα κινείται με ισχυρή κερδοφορία και φερεγγυότητα.

«Είμαστε σε ένα περιβάλλον, που η αγορά κινείται…αλλά με αργά βήματα. Ωστόσο η Εθνική Ασφαλιστική έχει φτάσει να έχει ηγεμονικά μερίδια αγορά π.χ στον κλάδο Υγείας. Η εταιρεία κατάφερε μέσα στη κρίση να πάει καλά σε σχέση με το σύνολο της αγοράς», σημείωσε.

Στον αντίποδα, όπως εξήγησε ο κ. Δασκαλόπουλος, – πλην της Υγείας – κάποιοι κλάδοι ένιωσαν τα «απόνερα» της πολυετούς κρίσης, γεγονός που φέρνει την Εθνική Ασφαλιστική ξανά μπροστά με νέα ισχυρά εργαλεία και προτάσεις

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον κλάδο αυτοκινήτου στον οποίον, όπως είπε, κάποιες εταιρείες «λυμαίνονται» το χώρο και στο τέλος κάποιοι περιμένουν το Επικουρικό Κεφάλαιο για τις καλύψεις. Όπως συμπλήρωσε, δεν υπάρχει μόνο η αστική ευθύνη καθώς το αυτοκίνητο είναι συνάμα και περιουσιακό στοιχείο

«Γίνεται ασφάλεια για φυσικές καταστροφές και δεν υπολογίζουμε και το χαλάζι», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημαντικές είναι οι προοπτικές στον κλάδο ομαδικών ασφαλίσεων, καθώς αποτελεί σημαντικός παράγοντας «υπηρεσιών» και για το ίδιο το προσωπικό των εταιρειών, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες cross selling υπό το ισχυρό brand της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  • Γιώργος Μακρής: Νέα προϊόντα από την Εθνική Ασφαλιστική

Νέα προϊόντα ετοιμάζει η Εθνική Ασφαλιστική τα οποία αναμένονται εντός του Απριλίου στην αγορά.

Πρόκειται για υφιστάμενα προϊόντα πυρός, στα οποία έγιναν εκ βάθρων αλλαγές, για να υπάρξουν νέες καλύψεις και απαλείφθηκαν οι «γκρίζες περιοχές» για να γίνουν ακόμα πιο κατανοητά.

Παράλληλα, η Εθνική Ασφαλιστική έχει υπογράψει συνεργασία στον τομέα του cyber risk ενώ επίσης αναβαθμίζει τους όρους των συμβολαίων αστικής ευθύνης, διαμορφώνει κατάλληλα συμβόλαια ασφάλισης ευθύνης Διευθυντών και Στελεχών (D&O) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.

«Είμαι περήφανος για ότι είμαι μέλος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως Έλληνας φορολογούμενος για την στήριξη της εταιρείας και τις αποζημιώσεις στις φονικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μακρής.

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημείωσε πως η Εθνική Ασφαλιστική, τα στοιχεία για την συνεργασία με τους μεσίτες είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ στόχος είναι και τα θετικά αποτελέσματα στο αποκλειστικό δίκτυο.

  • Μιχάλης Τάτσης: Έρχεται νέος κανονισμός πωλήσεων

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και σε κλίμα ενωτικό, ο κ. Μιχάλης Τάτσης, διευθυντής δικτύων πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής εξήρε τις προσπάθειες της Επιθεώρησης Χρυσολόγου. Έκανε λόγο για τον χαμηλό δείκτη ζημιών, το νέο νομικό πλαίσιο και τα νέα προϊόντα που έρχονται το 2019 στις υπηρεσίες της Εθνικής Ασφαλιστικής συνοδεία νέου κανονισμού πωλήσεων

Όπως σημείωσε ο κ. Τάτσης η εταιρεία θα δώσει κίνητρα (χρηματοδότηση) 2 ετών για την ενίσχυση και την «στρατολόγηση» νέου δυναμικού στα γραφεία των δικτύων.

Τέλος, με έμφαση την καινοτομία και την εμβάθυνση στο digital στοιχείο θέλει να αναβαθμίσει την επικοινωνία της Εθνική Ασφαλιστική. Αυτό σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Σηφάκης

«Όραμα μας είναι να είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη με εξωστρέφεια και καινοτομία. Θέλουμε να παραμείνουμε η πρώτη εταιρεία που έρχεται στο μυαλό κάθε πολίτη – καταναλωτή που θέλει να ασφαλιστεί», σημείωσε.

  • Οι δράσεις ΕΚΕ και το όραμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου

Τέλος, ο κος Χρυσολόγος εξήρε και τις προσπάθειες που συντελούνται σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Εθελοντική αιμοδοσία και σημαντικές συνεργασίες με «Make A Wish», «act4Greece», «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και «Φλόγα».

Εν κατακλείδι, το όραμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου για την «επόμενη μέρα» συνοψίζεται στα παρακάτω βασικά σημεία:

  • Περισσότεροι ευχαριστημένοι πελάτες
  • Συνεχής Αύξηση Χαρτοφυλακίου με υψηλή διατηρησιμότητα
  • Αύξηση προμηθειών και αμοιβών όλων των ασφαλιστών
  • Κερδοφόρα και δυνατά γραφεία
  • «Στρατολόγηση» υψηλών προδιαγραφών
  • Περισσότεροι διακεκριμένοι και κορυφαίοι ασφαλιστές
  • ΕΚΕ
  • Αρμονική συνεργασία με την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*