Πώς θα εξαλειφθούν τα οδικά συμβάντα

Τα οδικά ατυχήματα δεν αποτελούν αρνητική επίδοση συνυφασμένη αποκλειστικά και μόνο με κάποιες χώρες με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και παιδεία, αλλά ένα γενικότερο πρόβλημα με πρωτίστως ανθρώπινες, αλλά και κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις, σε παγκόσμια βάση.

Κάθε χρόνο  καταγράφονται αρκετά ατυχήματα στην χώρα μας στα οποία εμπλέκονται οχήματα κάθε κατηγορίας, δραστηριότητας και μεγέθους από πολλαπλές κατηγορίες επιχειρηματικότητας (τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία μετακίνησης επιβατικού κοινού – ΚΤΕΛ, οχήματα μεταφοράς ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιρικός στόλος επιχειρήσεων κτλ).

Σύμφωνα με την TUV τα ατυχήματα αυτά  θα μπορούσαν να μειωθούν, με την υιοθέτηση και εφαρμογή από τις επιχειρήσεις ενός πιστοποιημένου συστήματος ISO 39001 για την οδική ασφάλεια. Ειδικότερα, με την εφαρμογή του προτύπου ISO 39001 μειώνονται ή/και εξαλείφονται τα οδικά συμβάντα, αφού εφαρμόζεται ένα δομημένο πλαίσιο πολιτικής οδικής ασφάλειας με αντίστοιχες διαδικασίες και ενέργειες πάντα επικουρικά και συνδυαστικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*