Όμιλος Ευρωκλινικής: Ο πιο πλήρης και ασφαλής Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με στόχο την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους ασθενείς του, εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία ένα νέο πληροφοριακό σύστημα Document Management System (DMS) το οποίο για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και αναζήτησης όλων των εγγράφων των ασθενών (ιατρικός φάκελος, αποτελέσματα εξετάσεων, έντυπα συναινέσεων κ.α.) σε ηλεκτρονική μορφή, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου εξυπηρέτησης.

Το DMS έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Κάθε ασθενής κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρωκλινική αποκτά αυτόματα τον προσωπικό του ψηφιακό ιατρικό φάκελο, ο οποίος εξασφαλίζει στον ιατρό του άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιατρικό του ιστορικό, τα ιατρικά πορίσματα και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών του εξετάσεων. Ταυτόχρονα, χάρη στο πρωτοπόρο σύστημα ψηφιακής υπογραφής, η αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στον ασθενή γίνεται με τη μορφή κρυπτογραφημένου email, μέσω μίας αυτοματοποιημένης διαδικασίας, χωρίς να  παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Ταυτόχρονα το DMS προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα διευκολύνει την αποθήκευση, οργάνωση, αναζήτηση και διαχείριση όλων των ιατρικών εγγράφων, επιταχύνει σημαντικά διαδικασίες όπως η έκδοση λογαριασμών, ενώ παρέχει απομακρυσμένη και ταυτόχρονη πρόσβαση σε πολλαπλούς χρήστες και διευθύνσεις του νοσοκομείου. Στους δε ιατρούς δίνεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους φακέλους των ασθενών από όλα τα σημεία εξυπηρέτησης της κλινικής μέσω touch οθονών και real time ενημέρωσης για αποτελέσματα εξετάσεων μέσω κρυπτογραφημένων emails.

Πρόκειται για ένα σύστημα ολιστικής διαχείρισης των εγγράφων, με πολλαπλές προσβάσεις, πλήρως εναρμονισμένο στην νέα οδηγία περί διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων GDPR.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε «Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις που αφορούν τον ιατρικό κλάδο, πρωτοπορώντας όχι μόνο σε επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, εφαρμόζοντας τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα με στόχο την  παροχή καινοτόμων υπηρεσιών σε όλους μας τους ασθενείς.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*