Κόμβος καινοτομίας από την ΤτΕ για τις ασφάλειες

Η Τράπεζα της Ελλάδος έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία τον Κόμβο Καινοτομίας FinTech, μέσω του οποίου παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που εισάγουν ή σκέπτονται να εισάγουν καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα, υπηρεσίες ή επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε:

Innovation Hub για ασφαλιστικές από την ΤτΕ

 Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι ο Κόμβος Καινοτομίας FinTech να λειτουργήσει ως το κεντρικό σημείο επαφής για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις (νεοσύστατες ή υπάρχουσες, εποπτευόμενες και μη, εταιρίες τεχνολογίας κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα FinTech. Μέσω του Κόμβου τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τα καινοτόμα εγχειρήματα τους και να λαμβάνουν πληροφορίες και καθοδήγηση για τη συμμόρφωσή τους με τις κανονιστικές και εποπτικές προσδοκίες.

Με τη δημιουργία του εν λόγω Κόμβου, η Τράπεζα της Ελλάδος επιδιώκει να ενθαρρύνει και να προάγει τη χρηματοοικονομική καινοτομία στο χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα, διασφαλίζοντας την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ενδεχόμενων κινδύνων και διαφαινόμενων ευκαιριών. Προσβλέπει επίσης σε έναν διάλογο με τους παρόχους καινοτόμων λύσεων FinTech, ώστε να διαμορφώνει πληρέστερη εικόνα των προκλήσεων που πιθανόν προκύπτουν από την εισαγωγή νέων επιχειρηματικών μοντέλων και τεχνολογιών στους προαναφερθέντες τομείς.

H διαδικασία για τη συμμετοχή στον Κόμβο είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν απευθείας τα αιτήματά τους, συμπληρώνοντας το Έντυπο επικοινωνίας που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*