Σε περιδίνηση η Boeing: Αποζημιώσεις θα ζητήσει η Norwegian Air

Την πρόθεσή της να ζητήσει αποζημίωση από την Boeing για απώλεια εσόδων και πρόσθετες επιβαρύνσεις ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία Norwegian Air.

Η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις της με αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 μετά τη συντριβή την Κυριακή ενός αεροπλάνου ίδιου τύπου των Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος», ανέφερε η Norwegian σε ανακοίνωση που έστειλε με e-mail στο Reuters. Η εταιρεία με έδρα της το Όσλο έχει 18 επιβατικά αεροσκάφη MAX στον στόλο της που αριθμεί 163 αεροπλάνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, σε e-mail του προς τους εργαζομένους το οποίο είδε το Reuters, δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι βέβαιος για την ασφάλεια του 737 MAX. Πηγές του κλάδου, ωστόσο, δήλωσαν ότι η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απαιτήσεις και διεκδικίσεις μετά τη συντριβή.

Η Norwegian ακύρωσε κάποιες πτήσεις χθες, ενώ σήμερα ακύρωσε περισσότερες από 30 αναχωρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν τα αεροδρόμια του Όσλο, της Στοκχόλμης και άλλων σκανδιναβικών πόλεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, κλείνοντάς τους θέσεις σε άλλες πτήσεις και χρησιμοποιώντας άλλους τύπους αεροσκαφών από τον στόλο της για να καλύψει τα κενά.

Διαβάστε επίσης:

Chubb & WTW στη γραμμή του πυρός για το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*