Ξέρετε ότι το 65% του δυναμικού της MetLife στην Ελλάδα είναι γυναίκες ;

Με στόχο να μειώσει τα εμπόδια εκείνα που περιορίζουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα η MetLife, μία εταιρία με ιστορία 150 ετών συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Women’s Global  Innovation Coalition for Change (G.I.C.C.)» των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της είναι η πρώτη και η μόνη ασφαλιστική εταιρεία που προσκλήθηκε να γίνει μέλος της  πρωτοβουλίας αυτής, που αποτελεί μία παγκόσμια συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και σημαντικών εκπροσώπων εταιριών, φορέων και ΜΚΟ.

Ευθυγραμμισμένη με την γραμμή της MetLife Inc και τις δηλώσεις του επερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της MetLife στις ΗΠΑ από τη 1η Μαίου 2019 Michel Khalaf, νυν προέδρου της MetLife  ΗΠΑ, επιχειρήσεων περιοχήw ΕΜΕΑ, η MetLife στην Ελλάδα.

H MetLife στην Ελλάδα μέσω πρωτοβουλιών αναδεικνύει το ταλέντο των εργαζομένων της με κριτήριο την αξία τους και τις δυνατότητες τους και όχι με βάση το φύλο τους δήλωσε με αφορμή της παγκόσμια ημέρα εορτασμού της γυναίκας ο Γενικός Διευθυντής MetLife Ελλάδος και Κύπρου Κυριάκος Αποστολίδης, συμπληρώνοντας ό,τι αποδεικνύεται αυτό με το καλύτερο τρόπο, καθώς το 65% του δυναμικού στην Ελλάδα είναι γυναίκες εκ των οποίων το 33% είναι ανώτερα στελέχη.

Παραμένει πιστή στην παγκόσμια δέσμευση της για το σεβασμό της διαφορετικότητας για να δημιουργεί  θετικό αντίκτυπο και να επηρεάζει προς το καλύτερο ζωές των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Ο κος Αποστολίδης διαβεβαίωσε πως η MetLife θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία αυτή, ενθαρρύνοντας τις εξέλιξη των γυναικών και την ενεργή συμμετοχή τους στο κόσμο των επιχειρήσεων.

Η MetLife στήριξε για 5η συνεχή χρονιά στήριξε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μέσα από τη συνεργασία της με τον οργανισμό International Women’s Day, συμμετέχει ως βασικός συνεργάτης, στη καμπάνια #Τransformthefuture. Παράλληλα, παρακινεί όλους τους εργαζόμενους της, μέσω εσωτερικής καμπάνιας επικοινωνίας να γίνουν οι ίδιοι πρωτοπόροι της αλλαγής, #innovatеforchange, με την οποία καλούνται να συνεχίζουν να βρίσκουν καινοτόμους τρόπους δημιουργικής συνεργασίας και να παρακινούν τους πελάτες της να ενεργοποιούνται προς την κατεύθυνση της πραγματικής ισότητας.

Τέλος, μέσω της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Γυναικών (Global Women Initiative), που ξεκίνησε το 2012  σχεδιάζει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και διοχετεύει πόρους για την αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους, την ενίσχυση της ηγετικής τους ικανότητας και του ταλέντου τους, καθώς  και τη διευκόλυνση των γυναικών να αναπτυχθούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Η εταιρεία υιοθετεί μια πολύπλευρη προσέγγιση για την προσέλκυση, την συμμετοχή και την ανάπτυξη των γυναικών ως ηγετών. Για να επιτύχει αυτόν το στόχο συνεργάζεται επίσης με εξωτερικούς οργανισμούς όπως το  Lean in, μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο ενθαρρύνουν η μία την άλλη να βγουν μπροστά και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

«H πρόσκλησή μας να ενταχθούμε στην πρωτοβουλία αυτή είναι η απόδειξη της δέσμευσης της МеtLife στα θέματα που αφορούν στη διαφορετικότητα και στην ένταξη, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και όλες.» δήλωσε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Business  και EMEA και  επερχόμενος MetLife CEO.

Ελενα Ερμείδου

Για περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.metlife.com/diversity

και στο https://www.internationalwomensday.com/MetLife

Ενημερώσεις σχετικά με τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2019 μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιώντας το hashtag #innovateforchange.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*