Ποσό – «μαμούθ» υπεξαίρεσε Βολιώτης ασφαλιστής

Παρακρατούσε τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και δεν τα απέδιδε σε εταιρεία υπεξαιρώντας συνολικό ποσό ύψους 600.000 ευρώ. Ο λόγος για έναν 45χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία ασφαλιστικών συμβολαίων, σε βάρος του οποίου χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε βαριά ποινή. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση και με δεδομένο ότι η δίκη ήταν σε δεύτερο βαθμό ο καταδικασθείς δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, ενώ και η κάθειρξη δεν έχει αναστολή. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος παρακρατούσε μέρος των ασφαλίστρων και δεν τα απέδιδε στην εταιρεία με τη οποία συνεργαζόταν. Ο 45χρονος φέρεται να υπεξαίρεσε συνολικό ποσό ύψους 600.000 ευρώ αποκρύπτοντας ασφάλιστρα επί συνεχόμενα έτη. Φέρεται να λειτουργούσε έτσι από το 2006 έως το 2009 οπότε ξεσκεπάστηκε η δράση του και η εταιρεία απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση. Τα οικονομικά της εταιρείας είχαν αρχίσει να βαλτώνουν στον Βόλο.

Το πόρισμα του αιφνιδιαστικού οικονομικού ελέγχου ήταν καταπέλτης για πράξεις ή παραλείψεις, στις οποίες αποδείχτηκε τελικά ότι εμπλεκόταν ο 45χρονος. Εξάλλου οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, ο οποίος δεν παραβρισκόταν στο Δικαστήριο και εκπροσωπούταν διά πληρεξούσιου δικηγόρου, δεν έπεισαν και έπεσαν στο κενό. Ο επαγγελματίας ισχυρίστηκε ότι δεν όφειλε το ποσό που του αποδόθηκε, αλλά πολύ λιγότερο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ποσό ήταν μικρότερο ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν και κάποιοι συνεργάτες του που του όφειλαν χρήματα για ασφάλιστρα. Σημειώνεται πως ο επαγγελματίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε εφτά χρόνια κάθειρξης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την κάθειρξή του κατά έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την έκδοση της απόφασης ο καταδικασθείς πρόκειται να προσφύγει στον Αρειο Πάγο για αναστολή εκτέλεσης ποινής και αναίρεση, καθώς η κάθειρξη που του επιβλήθηκε είναι εκτιτέα. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενο ήταν και δεύτερο άτομο, υπάλληλος, που όμως κρίθηκε αθώος. Αν και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, ωστόσο σε δεύτερο βαθμό απαλλάχθηκε των κατηγοριών και κρίθηκε αθώος. Το Δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στην υπεξαίρεση. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα για την αθωότητά του αφού επρόκειτο για έναν απλό υπάλληλο.

Πηγή: https://www.taxydromos.gr/Topika/325858-poso-mamoyth-ype3airese-boliwths.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*