Εύσημα της Insurance Europe για το έργο του ΟΟΣΑ στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση

Η Insurance Europe χαιρέτισε το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στον τομέα της χρηματοοικονομικής παιδείας και της εκπαίδευσης, καθώς και τον σαφή προσδιορισμό της ασφάλισης ως συστατικού στοιχείου των στρατηγικώνχρηματοοικονομικής εκπαίδευσης.

Σε απάντησή της σχετικά με μια δημόσια διαβούλευση για μια σύσταση που εκπονεί ο ΟΟΣΑ αναφορικά με το οικονομικό αλφαβητισμό και την εκπαίδευση, η Insurance Europe ανέφερε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων εν γένει είναι η έγκαιρη έναρξη και η ενσωμάτωση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στα σχολικά προγράμματα σπουδών. Πρόσθεσε ότι ο χώρος εργασίας μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την παροχή πληροφοριών.

Η Insurance Europe ζήτησε επίσης από τους Ευρωπαίους και διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικής να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην υποστήριξη των εθνικών στρατηγικών, προτρέποντας ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει μια δική της σύσταση.


Πατήστε εδώ για να δείτε το response letter της Insurance Eurοpe


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*