Να αποδέχονται ή όχι τις αλλαγές οι ασφαλιστικές;

Καταφατική ήταν απάντηση που έδωσε κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco Κάρολος Σαΐας, έχοντας ήδη η Interasco κάνει τα πρώτα της βήματα και χτίσει το μέλλον για την ανάπτυξη της. Η καινοτομία και οι αλλαγές αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον κλάδο

O όρος InsurTech έχει μπει στην ‘ζωή’ του κλάδου και αφορά την χρήση τεχνολογικών καινοτομιών για την βελτίωση της αποδοτικότητας των ασφαλιστικών εταιρειών. Υποκατηγορίες του InsurTech αποτελούν οι Big Data, Blockchain, Internet of Things και Artificial Intelligence.

Δύο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του InsurTech είναι:

-Η χρήση ψηφιακών εργαλείων για την αξιολόγηση του προφίλ κινδύνου του ασφαλισμένου οδηγού βάσει πληροφόρησης big data αναφορικά με το επάγγελμα, τις καταναλωτικές και οδηγικές συνήθειες του.

-Η χρήση της τεχνολογίας Internet of Things μέσω των wearables που συντελεί σε αποτελεσματικότερες διαδικασίες ανάληψης κινδύνων, στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, σε μειωμένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις και κατ’ επέκταση σε μειωμένα ασφάλιστρα.

Η τάση είναι κάποιες διαδικασίες όπως η ανάληψη κινδύνων και η διεκπεραίωση ζημιών ναεπαναπροσδιοριστούν με την χρήση τεχνολογιών όπως Artificial Intelligence, Chatbots και Blockchain.

Η Interasco έχει υιοθετήσει την σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα, δημιουργώντας το portal των συνεργατών, το portal των πελατών και το ψηφιακό πρόγραμμα επιβράβευσης «Ευχαριστώ», τα οποία αποτελούν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία. Βασική επιδίωξη είναι η προσφορά προστιθέμενης αξίας και εξατομικευμένων υπηρεσιών στον πελάτη και η υποστήριξη του δικτύου των συνεργατών της.

Επιμέλεια: Ελενα Ερμείδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*