Επιθεώρηση Φουφόπουλου: Ονειρευόμαστε να καταρρίψουμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Σε μία όμορφη βραδιά στο Αθηνών Αρένα γιορτάστηκε η Επιθεώρηση Φουφόπουλου, για μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών και δράσης, που είχε ως επιστέγασμα τα βραβεία για τους κορυφαίους ασφαλιστές της αγοράς.

Συγκεκριμένα η Επιθεώρηση Φουφόπουλου γιόρτασε τις επιτυχίες της στο Αθηνών Αρένα, την 1η Μαρτίου. Ήταν η ημέρα των πρώτων, η ημέρα επιβράβευσης της αριστείας, αλλά και η ημέρα που ο Επιθεωρητής κ. Γιώργος Φουφόπουλος περιέγραψε τον σχεδιασμό και τους στόχους του για την επόμενη ημέρα, ενώπιον των συνεργατών του και διοικητικών στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

 

Η ομιλία:

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι,

Μοναδικοί μου συνεργάτες,

Σας καλωσορίζω στο «Αθηνών Αρένα».

Αυτή η βραδιά είναι σημαντική γιατί γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας,

γιορτάζουμε τη μοναδικότητά μας ως κορυφαία ομάδα κι αυτός είναι ένας στόχος ζωής. Μια συνεχή και  αέναη προσπάθεια.

Κύριες και κύριοι,

Βρισκόμαστε στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδoς, που είναι ο μοναδικός μέτοχος, στην πρώτη μεγαλύτερη και πιο εγγυημένη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας και στο μεγαλύτερο γκρουπ πωλήσεων, την Επιθεώρησή μας,  με την μακροβιότερη κυριαρχία στην αγορά.

Άλλη μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών και δράσης ολοκληρώθηκε. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη και δίνει δύναμη στους πελάτες, στους συνεργάτες, στην Εταιρεία και στην κοινωνία ευρύτερα, γιατί πετύχαμε απόλυτα στους στόχους που είχαμε θέσει.

Καλώς ήρθατε λοιπόν, στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς, στα βραβεία 2018, για τους άριστους, τους κορυφαίους ασφαλιστές της αγοράς. Που δεν είναι άλλοι παρά μόνο οι δικοί μας  συνεργάτες.

Είναι η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Θα συνεχίσουμε να την αναζητούμε και να την επιβραβεύουμε.

Να επιβραβεύουμε τον ενθουσιασμό και την πίστη στο όραμά μας και στην επόμενη ημέρα. Αυτό θα χειροκροτήσουμε απόψε.

Γι’ αυτό είμαστε  εδώ. Όχι μόνο γι’ αυτά που πετύχαμε αλλά και  για εκείνα που πρόκειται να διεκδικήσουμε τα χρόνια που έρχονται.

  

Ακόμη και η ονομασία του χώρου που επιλέξαμε έχει τη δική της σημειολογία: και «Αθηνών» και «Αρένα».

Σ’ αυτή την αρένα, λοιπόν, θα δώσουμε την καθημερινή μάχη για τη ζωή. Σ’ αυτή την αρένα της ζωής θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την πρόοδο, την ευημερία, την καταξίωση και ιδιαίτερα την κοινωνική υποστήριξη μέσα από το σπουδαίο ρόλο μας.

Πρέπει σ’ αυτήν την αρένα να νικάμε δυνατά και σίγουρα.

Πρέπει να δώσουμε φτερά για να πετάξουμε,

ρίζες για να στερεώσουμε καλά

και λόγους για να μείνουμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Κάθε τέτοια μέρα συναντιόμαστε για να θυμηθούμε το παρελθόν, να αποτιμήσουμε τη χρονιά που πέρασε και να ζήσουμε όλοι μαζί ευχάριστες και μοναδικές στιγμές.

Σας εύχομαι λοιπόν από καρδιάς το 2019 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και πολλές επαγγελματικές νίκες για όλους τους παρευρισκόμενους.

Αποτελεί τιμή για εμάς η παρουσία όλων σας.

Θέλω να ευχαριστώ από καρδιάς, τους προσκεκλημένους της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής που σήμερα βρίσκονται δίπλα μας, τους συναδέλφους της εταιρείας μας, εκείνους που μας δίνουν χαρά και δύναμη με την υποστήριξή τους: τους κοινωνικούς συνοδοιπόρους, φίλους από την αγορά, πελάτες, συναδέλφους και γενικά όσους στηρίζουν το δικό μας ταξίδι.

Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ μαζί μας.

Μεγαλώνουμε μαζί 31 χρόνια τώρα, έχουμε ζήσει τα καλύτερα και περιμένουμε με προσδοκία το καλύτερο μέλλον.

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το μεγαλύτερο γκρουπ πωλήσεων και διαχείρισης χαρτοφυλακίων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που το απαρτίζουν τα πιο επαγγελματικά και κορυφαία στελέχη.

Αυτός είναι ο κόσμος μας, η επαγγελματική μας οικογένεια και αυτή θα σας παρουσιάσω στη συνέχεια. Τίποτα δεν έρχεται τυχαία και τίποτα δεν χαρίζεται στη δική μας αρένα.

Έχουμε όραμα,

έχουμε σκοπό,

έχουμε στόχους.

Η δημιουργική μας πορεία είναι ένα βέβαιο γεγονός που μας χαρίζει καταξίωση, εξέλιξη και ευημερία.

Κατακτήσαμε την κορυφή και παραμένουμε πρώτοι νικητές στο παιχνίδι της διάρκειας και της αριστείας.  Ωστόσο, κορυφαίος δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι. Η επιτυχία δεν είναι ο προορισμός. Η επιτυχία είναι το ταξίδι. Είναι ο τρόπος να οδηγάς κορυφαία. Να κρατάς το τιμόνι σταθερά. Με πίστη. Να στρίβεις σωστά. Να αλλάζεις λωρίδα, αλλά να ορίζεις εσύ τον προορισμό αναζητώντας το όραμά σου.

Γι’ αυτό στηρίζουμε το ταξίδι μας αυτό στους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, στα διευθυντικά στελέχη και σ’ όλο το προσωπικό υποστήριξης.

Σε εσάς τους ανθρώπους της Επιθεώρησης  δικαιωματικά σας απευθύνω χαιρετισμό με αυτή την προσφώνηση γιατί είμαστε όλοι μέλη ενός ομίλου, του ομίλου της Εθνικής.  Είστε αυτό που πασχίζουμε να γίνει κάθε επαγγελματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής: Σύμβουλος και Πωλητής μαζί, με όλα τα καλά χαρακτηριστικά του ανεξάρτητου επαγγελματία, που γνωρίζει πως η αύξηση των απολαβών του εξαρτάται:

  • Από τον ίδιο του τον εαυτό,
  • Από την ικανότητά του να πείθει τον πελάτη να αγοράσει, ξανά και ξανά, υπηρεσίες και προϊόντα που δένουν με τις ανάγκες του.

Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για το ήθος σας, για όσα έχετε προσφέρει στον θεσμό, στους πελάτες και στην κοινωνία που μας εμπιστεύεται απόλυτα.

Θα το διαπιστώσετε σε λίγο.

Σας αξίζει ένα μεγάλο θερμό χειροκρότημα

Μπράβο σας.

Είστε σπουδαίοι,

Είστε νικητές,

Είστε οι μαραθωνοδρόμοι του επαγγέλματος

 

 

Φίλες και φίλοι,

Παρακολουθείται το δικό μας ταξίδι για περισσότερο από 3 δεκαετίες.

Για να θυμηθούμε πως φτάσαμε ως εδώ, πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο παρελθόν γιατί όσο πιο πίσω πάμε τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε.  Και όχι μόνο.

Μπορείτε να δείτε πως μια ανερχόμενη ομάδα, το 1991,  έκανε τόσα πολλά για τόσους πολλούς επί τόσα πολλά χρόνια:

1987: Έναρξη συνεργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική

1991: Ίδρυση του πρώτου γραφείου Ζωής

1998: Ίδρυση Επιθεώρησης

2004: 1η Επιθεώρηση στην εταιρεία και στην αγορά.  Κατακτήσαμε την κορυφή για πρώτη φορά.  Στόχος πάντα η 1η θέση. Η πρωτιά είναι ο διακαής πόθος για κάθε ανταγωνιστικό περιβάλλον και η επίτευξή της είναι η μεγάλη κατάκτηση. Όμως και η διατήρηση για 15 συνεχόμενα χρόνια είναι πρωτόγνωρο γεγονός. Είμαστε πλέον οι πρώτοι και καθοδηγητές και παραμένουμε μέχρι σήμερα.

2016: Σπάμε το φράγμα των 7 εκατομμυρίων ασφαλίστρων και 8000 χιλιάδων νέων πελατών μέσα στο χρόνο.

2018: Νέα κατάκτηση κορυφής. Το ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται με συνεπεία, πάντα πρώτοι. Δέκατη πέμπτη χρονιά κυρίαρχοι στην κορυφή.

Επίτευγμα μοναδικό. Αναζήτησα αντίστοιχα επιτεύγματα. Το μόνο που βρήκα ήταν η διαχρονική κυριαρχία της εταιρείας μας, της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είμαστε κυρίαρχοι και μπορούμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Στηρίζετε με το ανάστημά σας το μεγαλύτερο επίτευγμα στο χώρο των πωλήσεων και αποτελούμε την ηγετική ομάδα της εταιρείας μας και της ασφαλιστικής αγοράς. Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ στο χώρο μας, έχουμε καταρρίψει κάθε μέγεθος στο χρόνο και αυτό πιστοποιείται από τα παραγωγικά μας αποτελέσματα που  είναι δυναμικά, διαχρονικά και εξελισσόμενα.

Κυρίες και κύριοι,

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2018

2018: Άλλη μια κατάκτηση, συνεχόμενα στην κορυφή. Άλλος ένας χρόνο προς το όραμά μας.

Από τα 3,5 εκατομμύρια παραγωγή κατά έτος έχουμε ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια.

Κάθε χρόνο πιο ψηλά, πιο δυνατά, πιο σίγουρα. Ούτε ένα βήμα πίσω.

Συνεχίζουμε δυνατά και ακατάπαυστα. Ένα γράφημα ζωής τα λέει όλα: Ρίξτε μια ματιά στα τελευταία 10 έτη μας. 10 χρόνια συνεχόμενη, ακατάπαυστη ανοδική πορεία. Ταξιδεύοντας προς το όραμα όλοι μαζί είμαστε ισχυρότεροι. Και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα το συνεχίσουν τα παιδιά μας και ίσως και τα παιδιά των παιδιών μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Επιθεώρησής μας αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο, η συμμετοχή του οποίου διασφαλίζει τη συνεχή ανάπτυξη και τη υλοποίηση του οράματός μας. Βασίζουμε τις πολιτικές μας πάνω σε αξίες όπως την ομαδικότητα, την αριστεία, το δημιουργικό πνεύμα, την καινοτόμο σκέψη, την ποιότητα, την αμοιβαιότητα, τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό. Απασχολούμε ενθουσιώδεις ανθρώπους με ενέργεια και πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Ακεραιότητα και ήθος. Αξίες που καλλιεργούν την αφοσίωση στους προσωπικούς, επαγγελματικούς και εταιρικούς στόχους. Θα τους απολαύσετε σε λίγο στις βραβεύσεις τους.

Προκύπτει  από τους ισολογισμούς μας ότι τηρούμε τους κανόνες επιχειρηματικότητας, κερδοφορίας και κανονιστικής συμμόρφωσης και αποτελούμε το πιο ισχυρό γκρουπ πρόσκτησης νέων εργασιών για την εταιρεία μας.

Με τη συνεχή δημιουργία νέων γραφείων και ομάδων παρέχουμε θέσεις εργασίας  και καριέρας στο χώρο των πωλήσεων. Φαινόμενο μοναδικό στην ανάπτυξη. Θυμηθείτε ότι  η παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι η πλέον περιζήτητη ομάδα στον κόσμο με εξειδίκευση είναι οι άνθρωποι των πωλήσεων.

Αγαπητοί φίλοι,

Διαθέτουμε πλέον 18 έδρες γραφείων σε όλη την επικράτεια, μέγεθος μοναδικό αλλά όχι ανεπανάληπτο. Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε με το δυναμικό που διαθέτουμε και την τεχνογνωσία μας σε πάνω από 40 έδρες. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε, συνεχίζουμε την αέναη ανάπτυξη των γραφείων.

Το 2019 χαιρετίζουμε τη δημιουργία του νέου γραφείου υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Δρακούλη που με τη δυναμική της παρουσία κατατάχθηκε  το 2018 στα κορυφαία γραφεία από το πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έτσι  έχουμε πλέον 6 διευθυντές γραφείων, 5 υποδιευθυντές και 31 unit μάνατζερ και μεγαλώσαμε με τη δημιουργία της νέας ομάδας της Βασιλικής Μαρκάτου. Έμπειρου στελέχους με πολλές διακρίσεις και ουσιαστική συμβολή.

300 ασφαλιστικοί σύμβουλοι και το πιο έμπειρο διοικητικό προσωπικό που στηρίζει 51 εκατομμύρια χαρτοφυλάκιο και 95000 χιλιάδες πελάτες.

Όμως, η μεγάλη ελπίδα έρχεται και από τους 20 νέους συνεργάτες που ξεκίνησαν την καριέρα τους το 2018 και θα τους χειροκροτήσουμε σε λίγο.

Πεποίθησή μου ήταν πάντα ότι η παραγωγική δραστηριότητα είναι συνάρτηση των δομών και των προϊόντων και αυτό αποδεικνύεται από το προηγούμενο πλάνο.

Είμαστε μια ισχυρή, δομημένη ομάδα πωλήσεων με σημαντικές υποστηρίξεις στο μάνατζμεντ και επιχειρησιακή δυνατότητα έτσι ώστε να μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματά μας.

Έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια ομάδα. Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συνεργάτες και για όλα όσα κερδίσαμε μαζί. Η δουλειά μας είναι θεσμός, θεσμός και στήριγμα στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο, στην οικογένεια. Στον συνάνθρωπό μας.

Η αποδοτικότητά μας είναι θέμα ομαδικής συνοχής, τεχνογνωσίας, εμπειρίας ετών και στρατηγικής.

Όλα όσα είμαστε, όλα όσα μας αντιπροσωπεύουν σε επίπεδο μεγεθών και κουλτούρας εμπνέουν σιγουριά στο περιβάλλον μας και προς κάθε κατεύθυνση.

Στους πελάτες,

στους συνεργάτες,

στην εταιρεία μας.

Μοναδικοί συνεργάτες, μας γεμίζετε σιγουριά, είστε συνοδοιπόροι, συνεταίροι, συμμέτοχοι στη ζωή και στο επάγγελμα. Δημιουργείτε βεβαιότητα και αποτελείται το πιο συγκροτημένο και πειθαρχημένο γκρουπ πωλήσεων για να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος το μεγάλο μας όραμα προς την επαγγελματική μας κορύφωση. Ετοιμαστείτε να αλλάξουμε κάθε μέρα κατεστημένης νοοτροπίας υιοθετώντας νέες τάσεις και εφαρμογές που παρουσιάζονται στο διεθνή χώρο.

Στην Επιθεώρησή μας ο επαγγελματίας συνεργάτης έχει το σπουδαιότερο ρόλο και του αξίζει το μεγαλύτερο μερίδιο αναγνώρισης και επιβράβευσης.

Θα είμαστε πάντα δίπλα του να στηρίζουμε την εξέλιξή του και όλοι εμείς οι μάνατζερ, μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, υποσχόμαστε ότι έχουμε αναλάβει την ευθύνη μέχρι την τελική καταξίωσή του.

Για κάθε συνεργάτη ο αγώνας είναι ανένδοτος.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ο άνθρωπός μας.

Είναι η προμετωπίδα για την εταιρεία και την Επιθεώρηση.  Είναι ο έμπιστος σύμβουλός μας.  Μας εκπροσωπεί απόλυτα.

Δουλεύουμε καθημερινά, οργανωμένα και μεθοδικά για να λύσουμε προβλήματα. Είμαστε δίπλα στους ασφαλιστές μας γιατί πιστεύουμε ότι η μάχη του ανταγωνισμού δεν γίνεται μέσα στα γραφεία μας. Γίνεται έξω, στο δρόμο. Σ’ αυτή τη μάχη δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να σκέφτεται ότι η εταιρεία κοιμάται. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πιστεύει ότι η Επιθεώρηση  δεν είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι. Σε όποιο παιχνίδι παίζεται. Με τους όρους και τους κανόνες που υπάρχουν. Όποιοι κι αν είναι οι κανόνες, εμείς θα παίξουμε τον ρόλο μας και θα είμαστε στο πλάι το δικό σας και των πελατών.

Το σημαντικότερο που έχουμε να δηλώσουμε είναι: Ξέρουμε να υπογράφουμε συμβόλαια καριέρας γι’ αυτό μας εμπιστεύονται ήδη εκατοντάδες συνεργάτες επί 30 χρόνια και στέλνω το πιο ανθρώπινο και επαγγελματικό μήνυμα στους ανθρώπους της αίθουσας: Έχουμε να υπογράψουμε πολλές καριέρες στελεχών ακόμη. Απευθυνθείτε σε εμάς. Καριέρα και ευημερία είναι δική μας υπόθεση. Χρειάζεται τη δύναμη όλων μας.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Προκαταβολικά σας συγχαίρω για τις κορυφαίες επιτυχίες του 2018. Μας εδραιώνουν και  διασφαλίζουν στην εταιρεία και στην ελληνική αγορά.

Αποδείξατε ότι είστε ικανοί και φέρνετε μεγάλα αποτελέσματα.

Και μην ξεχνάτε ποτέ: ότι μαζί συσπειρωμένοι και δυνατοί είμαστε ισχυρότεροι γιατί η ομαδικότητά μας είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε. Έχετε τα γονίδια και ρέει στο δικό σας DNA, το DNA της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δεν είναι τίποτα άλλο από τον κώδικα επιτυχίας της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην αγορά.

ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΟΥ

2018. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της επιτυχίας εκατέρωθεν: Ας συνεχίσουμε δυναμικά έτσι μαζί. Χρειάζεται η δύναμη όλων μας.

Γι’ αυτό θέλω να αναφερθώ σε γεγονότα που μας ξεχώρισαν.

Σπουδαία αποτελέσματα. Στην αρχή του 2018 δώσαμε μεγάλη μάχη για τη νίκη.

Νέα χρονιά επιτυχιών το  2018

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΛΑΔΟΥ ΖΩΗΣ 2018

Παρακολουθείτε τη δυσκολία που παρουσιάζει η αγορά τους πρώτους μήνες, αλλά παρακολουθείτε και την επιμονή μας να αλλάζουμε τους στόχους μας. Αλλάξαμε αρκετές φορές τη στρατηγική και τις επιλογές μας κατά τη διάρκεια του έτους.  Γιατί το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις. Το να είσαι τέλειος σημαίνει να αλλάζεις συχνά. Ακούμε καλά τις ανάγκες των πελατών και τους προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων-υπηρεσιών που τους είναι ιδιαίτερα αγαπητά.

Όπως διαπιστώνεται οι δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ήταν σοβαρές και μεγάλες. Όμως αλλάζοντας τρόπο δουλειάς, στρατηγικής, επιλογής νέων προϊόντων καταφέραμε από τον Σεπτέμβριο και μετά να κορυφώσουμε τις αποδόσεις μας, να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματά μας και τέλος να ταυτιστούμε πάλι και πάλι απόλυτα με το στόχο των 7 εκατομμυρίων νέας παραγωγής.

Κύριες και κύριοι, αυτές είναι αυξήσεις 100%  από το ’17 στο ’18 και συνεχίζουμε.

Κύριες και κύριοι,

Τα αποτελέσματα που παρακολουθείτε είναι μοναδικά με υπερβολική σκληρή δουλειά μας χρειάστηκαν 50.000 ραντεβού πώλησης με υποψήφιους πελάτες. Μας χρειάστηκαν άλλα τόσα για εξυπηρέτηση αποζημιώσεως 24 ώρες το 24ωρο στο πλευρό του πελάτη. Ατέλειωτες ώρες στην υπηρεσία των πελατών, ατέλειωτες ώρες στη δημιουργία νέων πελατών. 500.000 χιλιάδες εργατοώρες στην εξυπηρέτηση και τη νέα παραγωγή για όλη τη διάρκεια του έτους.  Μέγεθος μοναδικό, συντονισμός άψογος.

Στόχος μας είναι και πρέπει να είναι η διακράτηση των πελατών μας. Θέλουμε και πρέπει να επιδιώκουμε συνέχεια να έχουμε πιστούς πελάτες, πελάτες που μένουν ευχαριστημένοι από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και μας συστήνουν και στους φίλους τους.

Πετύχαμε απόλυτα γιατί δεσμευτήκαμε:

  • Εξατομικευμένο σέρβις
  • Γρήγορη και άμεση επικοινωνία τη στιγμή που την ζητούν
  • Και αξιολογήθηκαν οι υπηρεσίες μας άριστα για άλλη μια φορά
  • Αυξάνουν τις θετικές εμπειρίες τους για εμάς.

Ναι λοιπόν, κοιτάξτε το καλά.

90,61% διατηρησιμότητα της τριετίας που σημαίνει 91% διατηρημένα τα 24.000 συμβόλαια παρήχθησαν τα τρία χρόνια.

Οι πελάτες μας που παραμένουν κοντά μας, φανατικοί στα προϊόντα και το όνομα της εταιρείας, υποστηρίζουν το έργο μας. Άλλο ένα μεγάλο στοιχείο που δηλώνει την ποιότητα των εργασιών μας. Είναι ο μέσος όρος διατήρησης δεκαετίας, 89,16%.

Τώρα όμως θέλω την ιδιαίτερη προσοχή σας γιατί οι εισπράξεις του χαρτοφυλακίου μας ανήλθαν πλέον πάνω από 51 εκατομμύρια ευρώ, μέγεθος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας. Αποτέλεσμα μοναδικό και πρωτόγνωρο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και πιστεύω ότι καθιστά τη σχέση με τον μέτοχο και την εταιρεία μας κερδοφόρα και ισχυρότερη δυνατή την «πλάτη» της εταιρείας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες και τους συνεργάτες μας γιατί όλη αυτή η διαδικασία είσπραξης εκτελέστηκε μηχανογραφικά, ηλεκτρονικά με το μικρότερο  κόστος για τη δουλειά μας και τη βελτίωση εξυπηρέτησης των πελατών. Η ουσία της ασφάλισης αναδεικνύεται την ώρα της επέλευσης του κινδύνου γιατί εκεί αποδεικνύεται η ποιότητα των προϊόντων, η άμεση ανταπόκριση του ασφαλιστικού συμβούλου και η κουλτούρα της εταιρείας μας. Ο επαγγελματισμός των συνεργατών μας, η ταχύτητα ανταπόκρισης του συστήματος και ο σύγχρονος τρόπος συνεργασίας της εταιρείας με  φορείς υγείας, μας έδωσε τη δυνατότητα να αποζημιώσουμε πλέον των 10000 χιλιάδων πελατών  σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Σημειώστε με μηδέν εκκρεμότητες και με την υποστήριξη της εταιρείας μας, των φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσηλευτηρίων και των ασφαλιστών της Επιθεώρησης πετύχαμε απόλυτα τον στόχο της εξυπηρέτησης.

Συνεχίζουμε λοιπόν να παρουσιάζουμε το έργο του 2018 στο οποίο όπως βλέπετε, έχουμε 7.700  νέα συμβόλαια στον κλάδο υγείας με συνολικά ασφάλιστρα 7 εκατομμύρια και ταυτόχρονα τη διατήρηση ενός μεγάλου πλήθους πελατών στους γενικούς κλάδους με ασφάλιστρα 4 εκατομμύρια.

Ο νέος κύκλος εργασιών για το 2018 μας βρίσκει με 16.809 νέους πελάτες στο χαρτοφυλάκιό μας.

Είμαστε βαριά βιομηχανία στο χώρο, στην εξυπηρέτηση και στις πωλήσεις.

Τα ανωτέρω αποδεικνύουν περίτρανα τη φερεγγυότητά μας, τη φήμη μας, την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα.

Η βασική αρχή είναι μία: σου παίρνω τα χρήματα προκαταβολικά για να σε ασφαλίσω και όταν πάθεις τη ζημιά θα σε πληρώσω αμέσως. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, θα είμαι εκεί να εκπληρώσω την υποχρέωσή μου. Αυτό η Εθνική το κάνει 126 χρόνια και θα το κάνει άπειρα χρόνια ακόμα.

Στέκομαι ιδιαίτερα για να ευχαριστήσω:

Τη διοίκηση της εταιρείας

Τη διεύθυνση και τα στελέχη του δικτύου πωλήσεων

Τις διευθύνσεις και τα διοικητικά στελέχη των κλάδων μας,

Όλους στην εξυπηρέτηση, τους συναδέλφους ανεξαρτήτου θέσης και όλες τις γραμματείς που μαζί δώσαμε τη κορυφαία μάχη εξυπηρέτησης, αξιοπιστίας και παραγωγικότητας.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων.

Αυτά είναι η ΕΘΝΙΚΗ και μας καθιστούν δίπλα στην εταιρεία τον πραγματικό leader της αγοράς.

Συνεργάτης= πελάτης. Η βελτίωσή του αποτελεί επένδυση για την επιθεώρηση και την εταιρεία. Οι δράσεις μας για το 2018 κορυφώθηκαν σε επίπεδο στήριξης των συνεργατών μας με συμμετοχή σε σεμινάρια πωλήσεων, προϊόντικά σεμινάρια και ανάλυση αγοράς. Καθώς επίσης και στο κορυφαίο σεμινάριο υψηλού επιπέδου «Η πραγματική ουσία του να προχωράς»: ΠΑΡΩΘΗΣΗ – ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ – ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, χορηγία του ομίλου AFFIDEA. Στις ημερίδες επιμόρφωσης και αναρίθμητα σεμινάρια της Διεύθυνσης εκπαίδευσης της εταιρείας.

Και τέλος παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα και όπως αυτό διαμορφώθηκε με τους 18 συνεχείς νόμους. Με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε το κενό που δημιουργήθηκε. Και είμαστε έτοιμοι με τα νέα εγγυημένα συνταξιοδοτικά προγράμματα που διαθέτουμε να αναπληρώσουμε άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν. Ο δρόμος για τις πωλήσεις των εγγυημένων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων άνοιξε για τα καλά.

Ως Επιθεώρηση συμμετέχουμε, παραδοσιακά, κάθε έτος σε σειρά εκθέσεων διατηρώντας περίπτερα καθώς επίσης και στις άκρως επιτυχημένες προωθητικές ενέργειες της εταιρείας μας στο Athens Mall και Golden Hall στηρίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο το έργο των ασφαλιστικών συμβούλων και δίνοντάς τους σοβαρό μέρος των αποτελεσμάτων τους. Παροτρύνουμε την εταιρεία μας στη συνέχιση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών για τη στήριξη του συνεργάτη μας γιατί αποτελεί επένδυση. Η βοήθεια είναι σημαντική. Η φύση της δουλειάς μας είναι η προστασία γι’ αυτό και από τη φιλοσοφία μας δεν θα μπορούσε να λείπει η υπευθυνότητα και η στήριξη στην κοινωνία.

Κύριες και κύριοι,

Τον χρόνο που πέρασε:

Υποστηρίξαμε 3000 χιλιάδες δωρεάν ασφαλιστήρια νεογέννητων μέσω των μαιευτηρίων, κλινικών ΙΑΣΩ, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΓΑΙΑ δίνοντας δωρεάν νοσοκομειακή κάλυψη του νεογέννητου τέκνου για το πρώτο έτος της ζωής του. Δίνοντας τη δυνατότητα να το συνεχίσει τα επόμενα έτη της ζωής του με τους ίδιους όρους που κατοχύρωσαν.

Στηρίξαμε όλες τις πρωτοβουλίες των νοσηλευτηρίων: (μαστογραφίες, test-pap, κάρτες έκτακτων περιστατικών)  από το Μετροπόλιταν, Ιασώ, Ιατρικό Αθηνών, Ευρωκλινική, Affidea) για δωρεάν υποστηρικτικές δράσεις αφιερωμένες στη γυναίκα, στο παιδί, στην οικογένεια. Πραγματοποιήσαμε εθελοντική αιμοδοσία σε μια κοινή δράση της Επιθεώρησης με τον όμιλο AFFIDEA στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε το έργο αυτό με αμείωτη δράση. Στηρίξαμε τη δράση της UNESCO για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα στη Θεσσαλία. Συνδιοργανώσαμε πράξη ενίσχυσης του πρώτου ειδικού σχολείου Κερατσινίου, χορηγήσαμε για 5η φορά τις βιβλιοδρομίες  των εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, τον μεγαλύτερο πανελλήνιο και παγκύπριο θεσμό φιλαναγνωσίας όπου συμμετέχουν πάνω από 4000 χιλιάδες παιδιά δημοτικών σχολείων. Στηρίξαμε τη σχολική καινοτομία και τη ρομποτική καλύπτοντας τα έξοδα της μαθητικής αποστολής των εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ στον τελικό της NASA και του ΜΙΤ στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Με τη δική μας συμβολή συνεχίζεται με το Metropolitan ειδικό πρόγραμμα για όλους όσους δεν ήταν δυνατόν να ασφαλιστούν, δηλαδή τους χρόνια πάσχοντες και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, και δίνει διέξοδο για πρώτη φορά σε όλους τους αποκλεισμένους από την ασφάλιση,  πελάτες. Μαζί σας στηρίζουμε αμετάκλητα και ανεξαρτήτως διακρίσεων την ελληνική κοινωνία. Συνεχίζουμε να παρέχουμε το εξειδικευμένο πρόγραμμα για τους ναυτικούς και άλλες ομάδες από το Ιατρικό Αθηνών.

To 2018 πέρασε ανεπιστρεπτί. Ταξιδεύουμε στο 2019 και για να πετύχουμε άλλη μια φορά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις των πελατών σε συνάρτηση με την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και του οικονομικού περιβάλλοντος.

Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις όμως; Και τι ζητούν οι πελάτες;

Κυρίες και κύριοι,

Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία

Οι πελάτες μας θέλουν:

ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ

ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ασφαλιστές).

Πώς εννοούνται όλα αυτά; Kαι πόσο ευέλικτα είναι τα προϊόντα μας;

Τα προϊόντα θα πρέπει να τιμολογούνται και να προσφέρονται με βάση τον κύκλο ζωής των πελατών αλλά και την ανάλυση μεγάλης βάσης δεδομένων. Τα big data θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αναλύουμε βάσεις «δεδομένων» που θα προσαρμόζονται σε κάθε φάση της ζωής των ασφαλισμένων. Και με βάση τον τρόπο ζωής του και τις ιδιαίτερες προσωπικές ανάγκες. Ζητούν επίσης να είμαστε εύκολα προσβάσιμοι για την αναζήτηση και συνεργασία, να έχουν άμεση πληροφόρηση, γρήγορη αγορά, υιοθέτηση νέων λειτουργιών.

Τελικά να είμαστε συνδεδεμένοι διαδικτυακά και να εξυπηρετούμε 24 ώρες το 24ωρο. Η αποτελεσματικότητα που εξυπηρετεί τους πελάτες είναι εξίσου σημαντικό να τονίσουμε ότι όποιες τεχνολογίες υιοθετούν θα πρέπει να ενταχθούν αρμονικά στο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας μας ώστε να την οδηγήσουν σε οικονομία κλίμακος, αύξηση παραγωγής και το σημαντικότερο προσφορά νέων καινοτόμων προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο όλοι θα είμαστε σίγουροι. Οι πελάτες θα έχουν πάρει αυτό που θέλουν από μια οικονομικά ισχυρή εταιρεία και από επαγγελματίες του είδους μας που θα συμβάλλουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις, πελάτη-εταιρεία.

Κύριες και κύριοι,

Προχωράμε μπροστά το 2019 με αναγνώριση της αλήθειας των εικόνων που παρακολουθείτε. Φεύγουμε από τον παραδοσιακό μονοδιάστατο κανάλι επικοινωνίας και οδηγούμαστε ταχύρρυθμα στα πολλαπλά ψηφιακά κανάλια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μας γιατί πρέπει να εντάξουμε τα πολλαπλά κανάλια στην υπηρεσία του ανθρώπου, του επαγγελματία συνεργάτη. Δεν γίνεται τίποτα χωρίς αυτόν. Η αγοραστική εμπειρία και επαφή με την επιθεώρηση θα πρέπει να έχει την ίδια υψηλή και εγγυημένη ποιότητα σε κάθε σημείο επαφής.

Παρακολουθείτε με μια εικόνα το μεγάλο στοίχημα της ασφαλιστικής αγοράς. Θα πρέπει να μελετάει γρήγορα και εύστοχα τις μεταβολές σε παγκόσμιο επίπεδο. Να αποφύγει την πολυπλοκότητα και τη συγκέντρωση και να δημιουργεί με ταχύτητα νέα εξιδεικευμένα προϊόντα για κάθε ανάγκη. Τα στατιστικά υπάρχουν. Η ανάλυση είναι εύκολη υπόθεση. Σήμερα ας δημιουργήσουμε νέες γενιές προϊόντων να εξυπηρετήσουμε τις νέες τάσεις. 

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Έχουμε ελπίδα;

Μπορούμε να είμαστε κερδοφόροι στον πιο απαιτητικό επενδυτή;

Η απάντηση είναι ναι. Όμως η εφαρμογή δύσκολη. Πρέπει να γίνουμε όλοι πιο γρήγοροι και πιο απαιτητικοί. Όπως βλέπετε, με το μπλε χρώμα εκφράζεται το παραδοσιακό μοντέλο αγοράς και με το κόκκινο, υιοθέτηση της ψηφιακής εξέλιξης στην ασφαλιστική αγορά. Οι συναντήσεις πωλήσεων με τον υποψήφιο πελάτη από 3 θα μειωθούν σε μια. Η έκδοση από 6 – 30 ημέρες στις 2 ημέρες. Οι ώρες σύναψης ενός συμβολαίου από 7,75  στις 2 με δυόμιση ώρες, τα αναλώσιμα θα μηδενίσουν.

Και τώρα η μεγάλη αλήθεια.

Το ανθρώπινο δυναμικό από 17 άτομα για τον κύκλο εργασίας θα μειωθεί σε 3,5. Δηλαδή περισσότερη δουλειά σε λιγότερα χέρια. Η διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού με αύξηση της παραγωγικότητάς του και στις δύο περιπτώσεις, ευκαιρία ανεπανάληπτη.  Ευκαιρία γιατί είμαστε μέσα στο παιχνίδι, αρκεί ν’ αλλάξουμε. Το κόστος παραγωγής θα μειωθεί σημαντικά, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία θα είναι εξωπραγματική με προϊόντα και διαδικασίες βελτιωμένες με αισθητά χαμηλό κόστος ο καταναλωτής θα αγοράζει πιο εύκολα από ποτέ.

Αγαπητοί συνάδελφοι υιοθετήστε την εξέλιξη με  γνώμονα την πανίσχυρη εμπειρία μας των 31 ετών δημιουργίας, και τις παραδοχές που προαναφέραμε, θέτουμε το 2019 σαν το έτος ορόσημο του συνολικού μετασχηματισμού και την είσοδό μας στην digital εποχή με σκοπό να αποτελούμε πιο σύγχρονο, ταχύτερο, παραγωγικό και κερδοφόρο γκρουπ. Βασική επιδίωξή μας είναι η δραστηριότητά μας να κινητοποιεί την εταιρεία, να επενδύσει συνεχώς για εμάς και να έχει τη βεβαιότητα ότι η κερδοφορία των κεφαλαίων της και η διασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι εγγυημένη στο βάθος του χρόνου. Βάζουμε λοιπόν τους 7 βασικούς στόχους που θα μας οδηγήσουν στο συνολικό μετασχηματισμό στη μέγιστη απόδοση με τα πιο κερδοφόρα αποτελέσματα για το 2019.

  1. Αύξηση επικοινωνίας με τους ήδη υπάρχοντες 100.000 χιλιάδες πελάτες και ζητώντάς τους την ενεργή στήριξη του έργου μας
  2. Εξέλιξη όλων των συνεργατών σε νέες βαθμίδες και τριπλασιασμός στην παραγωγικότητά τους
  3. Εκπαίδευση και εξειδίκευση σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και δημιουργία νέων αγορών
  4. Δημιουργία τμήματος εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών ανάλογα το χώρο (ναυτιλία, τουρισμός, βιομηχανία, εμπόριο)
  5. Ανάπτυξη σχέσεων με όλους τους συλλόγους Απόδημου Ελληνισμού για on-line εξυπηρέτησή τους για τα θέματά τους στην Ελλάδα
  6. Διάθεση προϊόντων μας στον τομέα του τουρισμού, των υποδομών, της λειτουργίας και των τουριστών. Και το πιο φιλόδοξο απ’ όλα…
  7. Θέλουμε ο κάθε ένας συνεργάτης να φέρει και να υποστηρίξει άλλον έναν και ο κάθε πελάτης να μας συστήσει άλλον έναν πελάτη. Αδιανόητο, δηλαδή αν συμβεί: 600 συνεργάτες, 200.000 χιλιάδες πελάτες. Να είστε σίγουροι. Πιστεύω μια μέρα να το πετύχουμε.

Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες,

Ανήκουμε στην κορυφαία ομάδα

Συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία

Σχεδιάζουμε το μέλλον με έμπνευση

Το 2019 είναι εδώ

Ανοίγουμε τα χέρια στις αλλαγές αλλά δεν ξεφεύγουμε από τις αξίες μας

Ονειρευόμαστε να καταρρίψουμε  κάθε προηγούμενο ρεκόρ, να ανέβουμε και φέτος στο πρώτο σκαλί των διακρίσεων και σε  ποιότητα και σε παραγωγή

Εμείς δημιουργούμε τις εξελίξεις

Εμείς καθορίζουμε την πορεία

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί για εμάς πρόκληση και συνάμα εφαλτήριο προόδου και αναγέννησης

Και φέτος στρέφουμε το βλέμμα ψηλά σε νέες απάτητες κορυφογραμμές και προκλήσεις

Σας προτρέπω ενωμένοι, εμπνευσμένοι και δημιουργικοί να ακολουθήσουμε τη προσταγή που δίνει ο παππούς στον εγγονό του:  «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη:

«Φτάσε όπου  μπορείς, παιδί μου… Η φωνή του βαθιά, σκοτεινή, σαν να ’βγαινε από το βαθύ λαρύγγι της γης. Έφτασε ως τις ρίζες του μυαλού μου η φωνή του, μα η καρδιά μου δεν τινάχτηκε.

  • Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ’ μου μια πιο δύσκολη πιο κρητικιά προσταγή. Κι ολομεμιάς, ως να το πω, μια φλόγα σούριξε ξεσκίζοντας τον αέρα, αφανίστηκε από τα μάτια μου ο αδάμαστος πρόγονος με τις περιπλεμένες θυμαρόριζες στα μαλλιά του κι απόμεινε στην κορφή του Σινά μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο άερας έτρεμε:
  • ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Σας ευχαριστώ. Φτάσατε ψηλά, φτάσαμε ψηλά, φτάστε όπου δεν μπορείτε.

Καλή χρονιά και του χρόνου πάλι μαζί

Πιο δυνατά, νικηφόρα, πιο ψηλά.

Γειά σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*