Οι Ομιλητές του 29ου Thessaloniki Insurance Conference

Το 29th Thessaloniki Insurance Conference του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation έρχεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, 16.00 – 21.00, στο Porto Palace Hotel Thessaloniki, με γενικό τίτλο «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή».

Οι επαγγελματίες της ασφαλιστικής βιομηχανίας θα ενημερωθούν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα ψηφιακή. Η τεχνολογία ήρθε να αναζωογονήσει και να μετασχηματίσει τον παραδοσιακό χώρο τον ασφαλίσεων με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στην κεντρική θεματολογία του συνεδρίου θα ξεχωρίσουν οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία αλλά και η ψηφιοποίηση του κλάδου και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τους επαγγελματίες.

Την πρώτη ενότητα με τίτλο «Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή» θα ανοίξει ο Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική με την ομιλία του «Νέοι Ορίζοντες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον». Ο κ. Τσακατούρας, εργάζεται στην ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ από τον Μάρτιο του 2016, έχοντας αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 1990. Έχει μεγάλη εμπειρία ως στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών σε θέσεις διοικητικές (διεύθυνση κλάδου ζωής, εκπαίδευσης) αλλά και πωλήσεων (περιφερειακός διευθυντής, υπεύθυνος πρακτορειακού δικτύου).

Θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα με την ομιλία του: “Η ασφάλιση κατά τη μετάβαση στη νέα εποχή και η Νομική Προστασία”. Ο κ. Τσεκούρας γεννήθηκε 23.08.1957 στο Αίγιο-Αχαΐας και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με εργασίες & παρουσιάσεις σε θέματα Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας. Ως αριστούχος ενεγράφην στο Β’ έτος Τμ. Νεοελληνικής Γραμματείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα μεταπτυχιακά του, στο Πανεπιστήμιο Innsbruck Αυστρίας και επί εξάμηνο παρακολούθηση μαθημάτων επιλογής, οι εξετάσεις γλώσσας Πανεπιστημίου Bonn Γερμανίας & Heidelberg Γερμανίας, στο Πανεπιστήμιο Hagen Γερμανίας και ανάθεση διδακτορικής διατριβής από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Δημήτριο Τσάτσο με θέμα “Ποινική προστασία του Κράτους κατά της τρομοκρατίας” και η επεξεργασία θεμάτων Ποινικού και Συνταγματικού Δικαίου. Μετά την διετή, στρατιωτική θητεία και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εργάσθηκε ως δικηγόρος επί διετία. Από το 1985 εργάσθηκε αποκλειστικά στην ARAG HELLAS ως Δ/ντης Νομικής Υπηρεσίας και υπεύθυνος του Τμήματος Ζημιών της εταιρίας. Από 1/1/2006 ανέλαβε Γενικός Δ/ντής της ARAG HELLAS και από 1/9/2011 νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ασφαλιστική κατάρτιση: Πτυχίο ΕΙΑΣ. Πλήθος σεμιναρίων ασφαλιστικού περιεχομένου μεταξύ άλλων: οριοθέτησης στόχων, αντιμετώπισης αντιρρήσεων, αξιοποίησης διαθέσιμου χρόνου, διαχείρισης παραπόνων, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ολικής ποιότητας και συστημάτων αξιολόγησης, management κ.λπ. Συμμετοχή σε διεθνή εταιρικά Project κυρίως για θέματα αντιμετώπισης ακυρώσεων, ολικής ποιότητας και ικανοποίησης προσωπικού. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας στην ΕΑΕΕ, στην Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο “Οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα επικρατήσουν την επόμενη 10ετία” ο Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s θα μιλήσει για “Τα δεδομένα δορυφορικής γεωσκόπησης στην υπηρεσία της αγροτικής ασφάλισης”. Ο κ. Βουτσίνος έχει 17 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των πωλήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Ασφαλιστικός σύμβουλος στο Agency το 2001. Έκτοτε ασχολήθηκε με διάφορους τομείς παροχής υπηρεσιών (τραπεζικά προϊόντα, κινητή τηλεφωνία και άλλα) ως project manager, εστιάζοντας πάντοτε στην Ανάπτυξη Εργασιών και Νέων Αγορών μέσα από τη σύγχρονη μεθοδολογία και σε συνδυασμό πάντοτε με την τεχνολογία. Επανήλθε δυναμικά στο χώρο των Ασφαλίσεων το 2014, μέσω της Karavias Underwriting Agency στην οποία είναι σήμερα Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Εργασιών. Εξειδικεύεται στη διαχείριση και τοποθέτηση Ειδικών Κινδύνων στους Lloyd’s και την Αγορά του Λονδίνου. Είναι κάτοχος διπλώματος Οικονομίας & Marketing της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Lille, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στη διαχείριση ζημιών και τοποθέτηση ειδικών κινδύνων στους Lloyd’s

Στο συνέδριο θα συμμετέχει και η Ιφιγένεια Αιλιανού, Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α., η οποία θα παρουσιάσει “Τα επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα”. Η κα. Αιλιανού έχει 30 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό χώρο και ειδικότερα στον Κλάδο Ζωής. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 1988 στην International Life, ως Underwriter στην ανάληψη κινδύνων Ζωής. Κατά την πολυετή σταδιοδρομία της εργάστηκε από το 1992 στην Βρετανική Εταιρία COMMERCIAL UNION LIFE στην Ελλάδα,  ως ανώτερο στέλεχος του Κλάδου Ζωής ενώ το 2003 εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΕΓΑ ως Τεχνική Διευθύντρια Ζωής. Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων, σε όλους τους τομείς του Κλάδου Ζωής, ασφαλιστικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα έχει εκπαιδευτεί ειδικότερα στις Αντασφαλίσεις, στην Γερμανία στη (MUNICH RE), στη Μεγάλη Βρετανία και στο Βέλγιο στην COMMERCIAL UNION LIFE. Κάνει εισηγήσεις σε ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ παράλληλα αποτυπώνει τακτικά στα κλαδικά περιοδικά απόψεις που αφορούν στον Κλάδο Ζωής-Υγείας. Σήμερα είναι Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.  Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Ο Νικολάου Κωνσταντίνος, είναι Γενικός Διευθυντής της Prudential Β. Marghios & Partners. Είναι Σύμβουλος Αναλογιστής και Διαχειριστής Κινδύνου (M.Sc., ΜΒΑ, Certified Trustee UK), με υποτροφία και αριστεία στον Αναλογισμό και στο Risk Management, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing, πάλι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συνταξιοδοτικό ταμείο τους, μέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit, πιστοποιημένος Trustee με διάκριση από τη Βρετανική Αρχή για τα Επαγγελματικά Ταμεία (The Pension Regulator), πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΤΕΑΕΕΚΕ), σύμβουλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο ΤΕΑ Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (ΕΤΕΑΠΕΠ), Διαχειριστής Κινδύνου σε πλήθος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ασφαλιστικών εταιριών, Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδύσεων και Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Στο 29thThessaloniki Insurance Conference ο κ. Νικολάου θα έχει ομιλία με τίτλο: “Η κοινωνική ασφάλιση – ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές”.

O Νίκος Γεωργόπουλος, cyRM MBA Cyber Risks Advisor Cromar Insurance Brokers Ltd – Lloyd’s Cover Holder θα μιλήσει για “Cyber Insurance & GDPR”. Ο κ. Γεωργόπουλος είναι απόφοιτος του ALBA Graduate Business School και του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πάτρας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χρηματοοικονομικό τομέα, είναι μέλος του International Association of Privacy Professionals (iapp), του (ISC)2 Hellenic Chapter και εξειδικευμένος σύμβουλος στην παροχή ασφαλιστικών λύσεων Cyber Insurance & Data Breach Management και πιστοποιημένος Cyber Insurance Risk Manager (cyRM). Έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα Portals για θέματα περιστατικών παραβίασης ιδιωτικότητας και ασφάλισης cyber insurance όπως τα www.cyberinsurancegreec.comwww.privaacyrisksadvisors.com και LinkedIn Groups σε θέματα GDPR & ασφάλισης cyber insurance και έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής σε πολλά συνέδρια. Είναι συνιδρυτής του The DPO Academy.

Ο Γιώργος Τουρκάκης, Area Business Developer Manager Northern Greece & Branch Manager, AIG θα είναι επίσης, ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών στο Οικονομικό Τμήμα με ειδίκευση Οικονομική των Επιχειρήσεων. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν τη Διοίκηση, ειδικότερα  MSc “ Management in Health” στο Uninettuno University. Η διατριβή του αφορούσε τη συνεργασία των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών με τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία – Κλινικές.  Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας με ειδίκευση τη μηχανογραφημένη λογιστική. Έχει διδάξει οικονομικά σε φοιτητές οικονομικών σχολών και είναι εισηγητής προϊοντικών σεμιναρίων στον ασφαλιστικό χώρο. Στην AIG εργάζεται από το 2007 ως Area Business Developer Manager Northern Greece και από 1/2/2019 ανέλαβε την θέση του Branch Manager. Η Εισήγησή του κ. Τουρκάκη θα έχει τίτλο “Οι σύγχρονοι διαδικτυακοί κίνδυνοι ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές”

Ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική θα ανοίξει την τελευταία ενότητα του Συνεδρίου: “InsureTech – Η ψηφιοποίηση του κλάδου και οι ευκαιρίες για τους επαγγελματίες”. “Η εξέλιξη των ψηφιακών οικοσυστημάτων στην Groupama Ασφαλιστική” θα απασχολήσει την εισήγησή του. O κ. Σεμερτζόγλου είναι επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης της Groupama Ασφαλιστικής. Έχει την ευθύνη των πωλήσεων για όλα τα Δίκτυα Διανομής – Αποκλειστικής (Agency) και μη Συνεργασίας καθώς και τη θυγατρική Group Μέριμνα  , την Εξυπηρέτηση Πελατών και τη Διαχείριση Ποιότητας. Στο παρελθόν, ο Κωνσταντίνος εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης στην Eurolife ERB(Αν. Γενικός Διευθυντής επικεφαλής του Eurolife Experience Center, Διευθυντής Πωλήσεων), στον Όμιλο Allianz, ενώ ξεκίνησε την σταδιοδρομία του  ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Interamerican. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαθέτει Δίπλωμα στη Διαχείριση Πωλήσεων από το Ινστιτούτο Διοίκησης Πωλήσεων και Marketing της Ε.Ε.Δ.Ε. ενώ είναι κάτοχος e-πτυχίου από το Harvard Business School στο Business Mentoring

Η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, ARAG Ελλάδος, θα κλείσει τις εισηγήσεις με την ομιλία της Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα. Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University. Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas. Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα κι ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II-Η μεγάλη εικόνα» και το 2018 το νέο βιβλίο με τίτλο «IDD, Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Από την GLASSDRIVE, εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων, ο Ιωάννης Μανίκας, Account Manager Glassdrive θα μας μιλήσει για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτου. Ο κ. Μανίκας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογιών Aυτοματισμού. Δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων και επικοινωνίας από το 2007 με εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις στους κλάδους  της HO.RE.CA   (μαζικής εστίασης επαγγελματικών χώρων) καθώς και στον  κλάδο των διαφημιστικών κατασκευών. Εργάζεται στην εταιρία  Saint Gobain Autover Hellas από το 2013, στη θέση του Account Manager έχοντας ως τομέα ευθύνης και υποστήριξης το δίκτυο καταστημάτων της Glassdrive  σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Εισηγητές Θεσσαλονίκης 2019 2

Με το νέο σχεδιασμό και με τη νέα επίκαιρη θεματολογία το 29th Thessaloniki Insurance Conference φιλοδοξεί για ακόμη μία χρονιά να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ετήσιας ενημέρωσης για όλη την ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*