Κρ. Σαντεπί, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα: H αναπτυξιακή τράπεζα ενισχύει την συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

Για την σημασία μίας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας μίλησε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, συμμετέχοντας στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δυνατότητες & Προοπτικές», στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, λέγοντας πως είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.
Αναφερόμενος στη γαλλική εμπειρία, είπε πως η Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χώρα του έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και σημείωσε πως «δεν μπορούμε πια να φανταστούμε στη Γαλλία πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή».
«Αύριο με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης.
Καταληκτικά, τόνισε πως κύρια πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα είναι να καταπολεμήσει το brain drain και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα μας να στηρίξει αυτόν τον ανθρώπινο πλούτο. Στην αντίθετη περίπτωση, επισήμανε, το οικονομικό της μέλλον θα κινδυνεύσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*