Οι ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN για υπηρεσίες υγείας: τα δύο πολυϊατρεία Medifirst και η κλινική Αθηναϊκή Mediclinic.

Έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία από την INTERAMERICAN

Τη στρατηγική της για την ολοκληρωμένη διαχείριση της υγείας υλοποιεί βήμα βήμα η INTERAMERICAN, με εστίαση στη συμπλήρωση της ασφάλισης με υπηρεσίες και στην πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει και στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων υποδομών για υπηρεσίες υγείας, που υποστηρίζουν την καθετοποιημένη αντιμετώπιση των αναγκών υγείας των ασφαλισμένων της. «Θέλουμε να προσφέρουμε πλήρη πρόσβαση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας στον πελάτη, με τις καλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις» παρατηρεί ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN.

Ειδικότερα για την πρωτοβάθμια υγεία, το νέο πολυϊατρείο Medifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας (Μαρούσι) αποδεικνύεται μια ουσιαστική επένδυση της εταιρείας, έχοντας αναπτύξει κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του δυναμικά τη δραστηριότητά του, με συνεχώς αυξανόμενες τις επισκέψεις και ιατρικές πράξεις. Επισημαίνεται ότι το πολυϊατρείο διαθέτει όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ λειτουργεί και Τμήμα Μαστού υψηλού επιπέδου, καθώς επίσης υπερσύγχρονο σύστημα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Ακόμη, στο νέο Medifirst έχει εγκατασταθεί από τον Μάιο 2018 μαγνητικός τομογράφος τελευταίας τεχνολογίας, που κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 εξυπηρέτησε 704 διαγνώσεις.

Συνολικά κατά το 2018, στα δύο εταιρικά Medifirst έτυχαν πρωτοβάθμιας φροντίδας με check-up, κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις 66.729 περιστατικά ασφαλισμένων της εταιρείας, ενώ τα πολυϊατρεία υποδέχθηκαν και 5.847 επισκέψεις λοιπών ιδιωτών, μη ασφαλισμένων στην INTERAMERICAN. Από τα δύο Medifirst, έλαβαν παραπεμπτικό για νοσηλεία το 1,3% των περιστατικών.

Η INTERAMERICAN εξετάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των πολυϊατρείων της, παραμετροποιώντας τη χρήση και τις ανάγκες των πελατών της, σε συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική και την περιφέρεια. Τα δύο Medifirst, με την Αθηναϊκή Mediclinic και τις ιδιόκτητες υποδομές άμεσης ιατρικής (προσωπικής) βοήθειας αποτελούν μοχλό για τη βέλτιστη απόδοση του νέου, πρωτοποριακού συστήματος υγείας «bewell» της εταιρείας, με κομβικό ρόλο της Γραμμής Υγείας 1010 για την είσοδο των περιστατικών. Το σύστημα, που εδράζεται στη λογική της απόλυτα εξατομικευμένης, ευέλικτης και προσαρμοσμένης οικονομικά στις δυνατότητες του πελάτη ασφάλισης, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μέσω της παροχής και άλλων υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην πρόληψη.

«30 χρόνια μετά το πρωτοποριακό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά άνοιγμα της INTERAMERICAN στην υγεία και 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, καινοτομούμε με μια ολιστική προσέγγιση της υγείας, που είναι κάτι περισσότερο από τυπική ασφάλιση και μπορεί να δώσει λύσεις σε κάθε άτομο και σε κάθε οικογένεια, για ολόκληρη τη ζωή» επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος. Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN τονίζει ότι η λογική του συστήματος υγείας «bewell» αποβλέπει στην πληρότητα και αποτελεσματικότητα του συνδυασμού ασφάλισης και υπηρεσιών, που απέχει πολύ από τα τυπικά κλειστά προΐοντα και τις κάρτες υγείας, όχι μόνο προς όφελος του ασφαλισμένου αλλά και ως απάντηση στην ανάγκη αναμόρφωσης των πολιτικών υγείας και ελέγχου του κόστους στη χώρα μας.

Την κοστοβόρο στρέβλωση στον τομέα της υγείας αποτυπώνει και η ´Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Healthat a glance: Europe 2018». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ´Εκθεση, οι ´Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους το 34% των δαπανών υγείας, ενώ το 30% προέρχεται από την κοινωνική ασφάλιση και μόλις το 4% από την ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*