Στην αγορά το 1ο cat bond αποκλειστικά για τρομοκρατία

Στην Pool Re μετέφερε του κινδύνους τρομοκρατίας η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Της Ελενας Ερμείδου

Η Pool Re έβγαλε ομόλογο καταστροφών έναντι κινδύνων τρομοκρατίας για ζημιές που προκύπτουν από χημικά, ραδιενεργά, βιολογικά και πυρηνικά χτυπήματα, καθώς και ζημίες που προκύπτουν από cyber κινδύνους.

Το ομόλογο διάρκειας 3 ετών και αξίας 75 εκατομμυρίων Στερλινών του ειδικού οχήματος Baltic PCC Ltd είναι επίσης το πρώτο συμβόλαιο ILS που καλύπτει κινδύνους αποκλειστικά για τρομοκρατία. Επίσης μόλις το δεύτερο ομόλογο που εκδόθηκε υπό το νέο εποπτικό καθεστώς της Βρετανίας, σύμφωνα με την Pool RE.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποκλειστικά για κινδύνους τρομοκρατίας  που σχεδιάζονταν πολλά χρόνια διαφοροποιεί τον τρόπο χρηματοδότησης των κινδύνων, συμπληρώνοντας τα κεφάλαια των παραδοσιακών αντασφαλιστών για την ευρύτερη κατανομή των κινδύνων. Παράλληλα δίνει προστασία στα οικονομικά της χώρας καθώς μεταφέρει περισσότερους κινδύνους στις ιδιωτικές αγορές.

Και, ενώ η αγορά των ILS έγραψε ζημιές το 2017 και το 2018, η έκδοση αυτή αποδεικνύει την ισχυρή θέση της Pool RE και το πλεονέκτημα της στις αναλύσεις των κινδύνων της αγοράς.

Τυπικά πρόκειται για καινοτόμο βήμα που επιχειρεί η αγορά της Βρετανίας στην διεύρυνση των κατηγοριών ILS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*