Ηλεκτρονική γνωμάτευση ειδικών θεραπειών παιδιών και εφήβων

Μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΠΥ θα εκδίδονται από αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου όλες οι γνωματεύσεις ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, Γ. Αγγούρης, αναφέρεται πως η ηλεκτρονική εφαρμογή της έκδοσης των γνωματεύσεων βρίσκεται πλέον σε παραγωγική λειτουργία, ενώ περιγράφεται και η διαδικασία.

Ειδικότερα, ο θεράπων ιατρός της ειδικότητάς και δομής που προβλέπεται στο άρθρο 45 του ΕΚΠΥ συνταγογραφεί ηλεκτρονικά την γνωμάτευση, σύμφωνα και με όσα προβλέπει το σχετικό παράρτημα του κανονισμού. «Ο γιατρός θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί και να έχει κωδικό χρήστη στο μητρώο γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Για την πιστοποίηση ακολουθείται η διαδρομή: «Επαγγελματίες, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Παροχών Υγείας, Ιατρικές Υπηρεσίες, Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ», στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ».

Στη συνέχεια, ο ιατρός αποστέλλει τη γνωμάτευση ηλεκτρονικά στους αρμόδιους ελεγκτές ειδικών θεραπειών για έγκριση. Παραδίδει στο δικαιούχο υπογεγραμμένη τη γνωμάτευση, στην οποία εμφανίζονται τα είδη των θεραπειών, ο αριθμός και η χρονική διάρκεια αυτών. Μάλιστα, ο δικαιούχος ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με προσωποποιημένο μήνυμα στον ασφαλιστικό του φάκελο, από το θεράποντα ιατρό και με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του. Στην τελευταία περίπτωση ο θεράπων ιατρός, θα συμπληρώσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του δικαιούχου στο σχετικό πεδίο.

Πηγή: Virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*