112η Γ.Σ. ΕΑΕΕ: Το μέλλον με ασφάλεια

Τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ασφαλιστική αγορά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε η ανοιχτή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με μήνυμα : «Στο μέλλον με ασφάλεια».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία της 112ης Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης της ΕΑΕΕ, παρακολούθησαν πάνω από 500 προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας, της Τράπεζας της Ελλάδος, των ΜΜΕ και του ασφαλιστικού Τύπου, των φορέων της ασφαλιστικής αγοράς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και άλλων θεσμικών φορέων. 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στο ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας. Τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής, με €14 δισ. μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδύσεις και μεγάλος εργοδότης με πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας. Πληρώνει €2,5 – 3 δισ. το χρόνο σε αποζημιώσεις και καταβάλλει στο Κράτος περίπου €500 εκατ. ετησίως. Είναι μία αγορά αξιόπιστη με €4 δισ. τζίρο και €3,7 δισ. κεφάλαια, δηλαδή σχέση  ένα προς ένα.

Καταλήγοντας την ομιλία του ανέφερε: «Πρέπει ως αγορά να δουλέψουμε με την Πολιτεία μαζί σαν συνεργάτες και όχι, όπως δυστυχώς κάποιες φορές μας βλέπει, σαν ανταγωνιστές –   ώστε να μπουν οι βάσεις στις συντάξεις, στην υγεία, στην περιουσία πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Στουρνάρας σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ: Το κράτος δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο των συνταξιοδοτικών παροχών

Ασφαλιστική αγορά: Αλλαγή θεσμικού πλαισίου και μεταρρυθμίσεις

Οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*