Το μέλλον με ασφάλεια

Μετά το νέο σχέδιο για την υγεία που εξήγγειλε βάσει προγράμματος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνεται σήμερα το παζλ του ασφαλιστικού με τις συντάξεις και τα επαγγελματικά ταμεία στο επίκεντρο στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ ” το Μέλλον με Ασφάλεια”.

της Ελενας Ερμείδου

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεσμένος της ΕΑΕΕ θα μιλήσει σήμερα για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές που θα προωθηθούν. Ο κος Μητσοτάκης υποστηρίζει την εφαρμογή των τριών πυλώνων ασφάλισης του δεύτερου πυλώνα που είναι τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία ως πυλώνας συμπληρωματικός του πρώτου πυλώνα που είναι η δημόσια ασφάλιση και την εφαρμογή του τρίτου πυλώνα που είναι η ιδιωτική ασφάλιση η οποία μπορεί να ενισχυθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο με την παροχή φορολογικών κινήτρων ή έστω αναβαλλόμενων κινήτρων.

 

Ο Δημήτριος Λιάκος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό στο πρόσφατο παρελθόν μιλώντας σε ημερίδα για τα επαγγελματικά ταμεία της Τράπεζας Πειραιώς έχει υποστηρίξει τη συμμετοχή των επαγγελματικών ταμείων στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Προκρίνει τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό για την βελτίωση του συστήματος. Σύμφωνα με τον κον Λικάκο τα ΤΕΑ μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους του κεφαλαιοποιητικού συστήματος αν συνδυαστούν με το αναδιανεμητικό σύστημα με τη συμμετοχή των εργοδοτών και εργαζομένων. Παράλληλα λόγω της δομής μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις και την αποταμίευση.

Στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ όπως κάθε χρόνο θα μιλήσει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάστε:

Δ. Λιάκος, υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ: Προτείνει ΤΕΑ στο ασφαλιστικό σύστημα

Στα σχέδια νέο σύστημα υγείας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*