Brexit

Οι Γερμανοί νομοθέτες σπεύδουν προς βοήθεια των Βρετανών ασφαλιστών εν όψει Brexit

Οι Γερμανοί νομοθέτες υιοθέτησαν πρόσφατα ειδικές διατάξεις προκειμένου να εξουσιοδοτήσουν τις ρυθμιστικές Αρχές να επεκτείνουν  προσωρινά τα δικαιώματα διαβατηρίου για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εταιρειών, σε περίπτωση ενός «άτακτου» Brexit.

Τα μέτρα αυτά επιτρέπουν την επέκταση των δικαιωμάτων διαβατηρίου στη μετά – Brexit εποχή για διάστημα έως και 21 μηνών.

Ο κ. Henning Schaloske, εταίρος της Clyde & Co στο Ντίσελντορφ, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη κίνηση προκειμένου να μετριαστεί η αβεβαιότητα τόσο για τους ασφαλιστές όσο και για τους ασφαλισμένους σε περίπτωση Brexit άνευ συμφωνίας».

Συμβόλαια

Σύμφωνα με την Clyde & Co ο ρυθμιστικός φορέας της Ευρώπης υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν υπάρχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια μετά την παρέλευση των δικαιωμάτων διαβατηρίου τους σε περίπτωση άτακτου Brexit.

Ωστόσο, η EIOPA πρότεινε οι ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο περιορισμού νέων εξουσιοδοτήσεων των Βρετανών ασφαλιστών για την εκκαθάριση υφιστάμενων δραστηριοτήτων, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία έγκρισης (σ.σ. των εξουσιοδοτήσεων).

Επιπλέον, η EIOPA έχει κρίνει ότι οι εθνικές αρχές πρέπει να επιτρέψουν την οριστικοποίηση των μεταφορών χαρτοφυλακίων από ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο ενός Brexit άνευ συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι η διαδικασία ξεκίνησε πριν από την ημερομηνία αποχώρησης.

Τα μέτρα για τα διαβατήρια εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σύνολο νομοθετικών διατάξεων που αφορούν κυρίως φορολογικά θέματα (Brexit-Steuerbegleitgesetz-Brexit-StBG) και επιτρέπουν την επέκταση των δικαιωμάτων διαβατηρίου μετά το Brexit για διάστημα έως 21 μήνες.

Με πληροφορίες από το Insurance Age

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη ασφαλιστική μεταφέρει σχεδόν τις μισές δραστηριότητές της στο Δουβλίνο λόγω Brexit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*