Hellas Direct: Απέκτησε μεγαλύτερη εταιρία οδικής βοήθειας στην Κύπρο.

Η Hellas Direct, η ασφαλιστική εταιρία επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Rescueline, της μεγαλύτερης εταιρίας οδικής βοήθειας στην Κύπρο, που εξυπηρετεί μερικές από τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρίες του νησιού αλλά και περισσότερους από 300.000 πελάτες. Η Rescueline δραστηριοποιείται στην εξυπηρέτηση μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κύπρο από το 1990, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και τους πελάτες τους.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ασφαλιστική εταιρία επενδύει σε εταιρία οδικής βοήθειας. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη, όπως η AXA, η Allianz και η Generali, έχουν επιδιώξει παρόμοιες, κάθετα ολοκληρωμένες επιχειρηματικές στρατηγικές, ανοίγοντας τις συνδεδεμένες με αυτές θυγατρικές εταιρίες παροχής οδικής βοήθειας σε ανταγωνιστικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ο τομέας της οδικής βοήθειας έχει σημειώσει έντονη εισροή τεχνολογικών επενδύσεων και ισχυρούς δεσμούς με τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς τα οικοσυστήματα κινητικότητας και στέγασης αρχίζουν να απογειώνονται σε όλο τον κόσμο.

 

Στην Ελλάδα, η Hellas Direct προσφέρει ήδη μία υπηρεσία οδικής βοήθειας νέας εποχής σε συνεργασία με την Mapfre, με άμεση πρόσβαση σε μία ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα που ενσωματώνει περισσότερα από 1.200 συνεργεία, μία υπηρεσία κράτησης συνεργείου σε πραγματικό χρόνο και μία υπηρεσία έκτακτης χρηματοδότησης. Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν την παράδοση καφέ για τους οδηγούς και τις οικογένειές τους στο σημείο αναμονής, καθώς και δωρεάν υπηρεσία ταξί. Μέσα στους επόμενους μήνες, η Rescueline θα εισαγάγει συγκρίσιμες τεχνολογικές καινοτομίες στην κυπριακή αγορά, παρέχοντας στις ασφαλιστικές εταιρίες και στους πελάτες τους μία εμπλουτισμένη, απρόσκοπτη εμπειρία ψηφιακών αποζημιώσεων.

 

Η εξαγορά έρχεται λίγους μήνες μετά την είσοδο της Hellas Direct στην αγορά με ένα καινοτόμο προϊόν ασφάλισης κατοικίας, σε συνεργασία με τη Swiss Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως, και τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εναλλακτική τράπεζα στην Ευρώπη. Η εξαγορά της Rescueline αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Hellas Direct για την ενίσχυση της υποστήριξης στις βοηθητικές υπηρεσίες και για την ανάληψη ενός πιο ενεργού ρόλου στο ευρύτερο οικοσύστημα κινητικότητας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ο Γιώργος Τράντας, Διευθύνων Σύμβουλος της Rescueline, θα παραμείνει στην ηγεσία της εταιρίας. Η Hellas Direct δεν έχει σκοπό να αλλάξει τη διοίκηση του οργανισμού μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

 

«Η Rescueline έχει μακρά ιστορία εξυπηρέτησης ασφαλιστικών εταιριών και των πελατών τους στην Κύπρο. Η κυριαρχία της στην αγορά τα τελευταία 30 χρόνια είναι η απόδειξη της ποιότητας, του επαγγελματισμού και του πάθους του Γιώργου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Γιώργο και την ομάδα της Rescueline, καθώς θέλουμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας στο οικοσύστημα κινητικότητας της Κύπρου. Ανυπομονούμε επίσης να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς για την εφαρμογή στην αγορά ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ζημιών που ήδη έχουμε καθιερώσει με επιτυχία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μία από τις καλύτερες εταιρίες οδικής βοήθειας που έχουμε συναντήσει σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχουμε πολλά να μάθουμε από την εμπειρία του Γιώργου και ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τα αντίστοιχα πλεονεκτήματά μας προσφέροντας στον τελικό καταναλωτή ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης. Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε περισσότερα από 5 εκατ. Ευρώ σε τεχνολογία οδικής βοήθειας, κάνοντας τη Rescueline έναν πραγματικά ψηφιακό ηγέτη στην αγορά», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής, Εκτελεστικός Διευθυντής.

 

«Η Hellas Direct είναι μία εταιρία που πάντα θαύμαζα για τον νέο τρόπο σκέψης, την εμμονή της στην εξυπηρέτηση των πελατών και την ισχυρή προσοχή στην τεχνολογία. Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της οικογένειας της Hellas Direct και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στους ασφαλιστικούς πελάτες της Rescueline και στον τελικό καταναλωτή», δήλωσε ο Γιώργος Τράντας, Διευθύνων Σύμβουλος της Rescueline.

 

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Η κυπριακή εταιρία έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3 Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O’Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Hellas Direct αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*