Μήπως η αγορά της ασφάλισης κυβερνοχώρου κινείται υπερβολικά γρήγορα;

Το διαδίκτυο ​​είναι μακράν ένας από τους πιο νέους κινδύνους για να προσελκύσει την προσοχή των ασφαλιστικών αγορών παγκοσμίως. Η δυναμική της αγοράς έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, προωθώντας την ανάπτυξη κοινωνικών και κανονιστικών πλαισίων γύρω από την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, καθώς και από την απότομη άνοδο των κακόβουλων κυκλωμάτων στον κυβερνοχώρο.

Η Cyber ​​Insurance γεννήθηκε ως κάλυψη κακόβουλων λογισμικών, έκτοτε, όμως το προϊόν εξελίχθηκε στο να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, κακόβουλα cyberattacks, κάλυψη αστοχίας συστημάτων, ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης και ενδεχόμενη επιχειρηματική αποτυχία. Ως καθαρός νέος κίνδυνος, ορισμένες από αυτές τις πτυχές κάλυψης εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολο να υποστηριχθούν, σύμφωνα με τον Josh Ladeau παγκόσμιο επικεφαλής της Aspen Insurance για το διαδίκτυο.

«Έχουμε φθάσει σε σημείο όπου η αγορά της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο κινείται πιο γρήγορα από ό, τι μπορούμε να πιστέψουμε πραγματικά και πραγματικά είμαστε ικανοί να τρέχουμε σε αυτήν την ταχύτητα», δήλωσε ο Ladeau. «Ο ένθερμος ενθουσιασμός της αγοράς για έναν αναδυόμενο κίνδυνο δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά αν η παραγωγική ικανότητα ξεπεράσει τον έλεγχο, τότε μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ρωγμές».

«Μερικές από τις σημαντικότερες ζημιές στον κυβερνοχώρο μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν το 2017. Οι επιθέσεις  στις NotPetya και WannaCry έπληξαν ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας μεγάλες συγκεντρωτικές απώλειες με εκτεταμένες συνέπειες. Την ίδια χρονιά, ο αμερικανικός πιστωτικός οργανισμός Equifax υπέστη παραβίαση δεδομένων που επηρέασε 143 εκατομμύρια καταναλωτές και η JPMorgan υπέστη μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις τραπεζών στην ιστορία. Καθώς η βιομηχανία δοκιμάζει τέτοιου είδους επιθέσεις, η δυναμική του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών εταιρειών πιθανότατα θα δοκιμαστεί», σύμφωνα με τον Ladeau.

«Είναι λάθος να αντιμετωπίζει η ασφαλιστική βιομηχανία τους δαδικτιακούς κινδύνους ε τον ίδιο τρόπο όπως και οποιοδήποτε άλλο προϊόν υπηρεσιών», καταλήγει.

Πηγή: insuranceforum.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*