Μεγάλη ασφαλιστική μεταφέρει σχεδόν τις μισές δραστηριότητές της στο Δουβλίνο λόγω Brexit

Η εταιρεία ασφάλισης πλοίων Standard Club με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά ότι περίπου το 40% των δραστηριοτήτων της θα μεταφερθεί στη νέα μονάδας της Δουβλίνο, η οποία έχει συσταθεί με στόχο να συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) μετά το Brexit, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό του.

«Το Δουβλίνο ήταν μια φυσική επιλογή για τη Standard Club, δεδομένων των κοινών επαγγελματικών αξιών που το διέπουν με τη Βρετανία, της κοινής γλώσσας και της ευκολίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, της εύκολης προσέγγισης με την ηπειρωτική Ευρώπη και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Grose. «Εκτός αυτού, υπάρχει μια εδραιωμένη ασφαλιστική αγορά στο Δουβλίνο με μια ισχυρή δεξαμενή ταλέντων για να στρατολογήσει» πρόσθεσε.

Η εταιρεία για πρώτη φορά αποκάλυψε στα τέλη του 2017 ότι σκόπευε να δημιουργήσει έναν κόμβο της ΕΕ στο Δουβλίνο. Εξουσιοδοτήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με κανονισμούς. Έλαβε επιπλέον επίσης έγκριση από τον αρμόδιο ρυθμιστή τον περασμένο μήνα για τη δημιουργία θυγατρικής στην Ιρλανδία πέρυσι με στόχο να διατηρήσει την πρόσβαση στην αγορά του ΕΟΧ μετά την προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο κ. Grose δήλωσε ότι η Standard Club διαθέτει έξι άτομα προσωπικό στο Δουβλίνο, με σχέδια να αυξηθούν σε οκτώ μέχρι το τέλος του έτους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*