Ασφάλεια υγείας: Γρήγορος οδηγός για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει

Η ασφάλεια υγείας για πολλούς αποτελεί ένα δύσκολο έργο, ειδικά όταν πρόκειται να επιλέξουν το συμβόλαιο που τους ταιριάζει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν γρήγορο και εύκολο οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο συμβόλαιο για εσάς:

Τι σας ταιριάζει

Η ασφάλιση υγείας σας προστατεύει από τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι καλύπτεται το κόστος νοσηλείας, το οποίο περιλαμβάνει μίσθωση δωματίου, χειρουργική επέμβαση, θεραπεία και ιατρικό κόστος.

Σήμερα, οι περισσότερες πολιτικές υγείας καλύπτουν επίσης τα έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία σε προκαθορισμένο όριο. Η κάλυψη παρέχεται χωρίς την ανάγκη καταβολής μετρητών, εάν η κλινική που επιλέγετε είναι μέρος του δικτύου της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διευθετήσετε τα έξοδά σας πληρώνοντας από την τσέπη σας και να ζητήσετε επιστροφή με την υποβολή ασφαλιστικής απαίτησης. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε ένα υψηλότερο ασφάλιστρο για να χρησιμοποιήσετε επιπλέον, χρήσιμη κάλυψη για τα τέλη ασθενοφόρων, ή μία πληρωμή κατά τη διάγνωση κρίσιμης ασθένειας. Επιλέξτε το συμβόλαιο που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Εξαιρέσεις και περίοδοι αναμονής

Όλα τα συμβόλαια ασφάλισης υγείας έχουν περιορισμούς – θεραπείες που δεν καλύπτονται – και περιόδους αναμονής κατά τις οποίες ορισμένες θεραπείες δεν καλύπτονται. Για παράδειγμα, σε αρκετές χώρες, οι πολιτικές υγείας έχουν μια περίοδο αναμονής 30 ημερών, κατά την οποία ασθένειες μπορεί να μην καλύπτονται. Η θεραπεία ορισμένων ασθενειών μπορεί να αποκλεισθεί πλήρως, και έτσι θα έθετε αντιμέτωποι με έξτρα δαπάνες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε έκτακτες καταστάσεις όπως μια πολεμική σύρραξη. Ορισμένες θεραπείες μπορεί να περιορίζονται από το χρόνο. Για παράδειγμα, ένα συμβόλαιο μπορεί να μην καλύπτει τη θεραπεία που απαιτείται λόγω εγκυμοσύνης για διάστημα έως και 48 μηνών από την έναρξή του. Κάθε έγγραφο πολιτικής αναφέρει λεπτομερώς τι αποκλείει και ποια είναι η περίοδος αναμονής για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης λίστας ασθενειών.

Κόστος

Το ασφάλιστρο που πληρώνετε για την ασφάλιση της υγείας σας συνδέεται με την ηλικία, την κατάστασή σας αλλά και την έκταη της κάλυψης. Όσο μικρότεροι/ες είστε, τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος ασφάλισής σας. Η κάλυψη της υγείας είναι απαραίτητη για να προστατευθείτε από το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο ενόσω είστε νέοι.

Το ποσό έκπτωσης είναι εκείνο που πρέπει να πληρώσετε για τα δικά σας έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η ασφάλιση καλύπτει τα υπόλοιπα ιατρικά έξοδα. Μια πολιτική μπορεί να απαιτεί από όλους τους αντισυμβαλλόμενους να καταβάλλουν ένα ποσοστό όλων των εξόδων.

Ατομική πολιτική

Μπορείτε να αγοράσετε ατομικά τη δική σας πολιτική ή να προτιμήσετε ένα οικογενειακό πακέτο όπου η οικογένειά σας μοιράζεται από κοινού τα οφέλη μιας ενιαίας πολιτικής. Τα προγράμματα Floater είναι χρήσιμα για τον συνδυασμό της κάλυψης και της διατήρησης του κόστους των ασφαλίστρων. Ωστόσο, εάν προτιμήσετε ένα τέτοιο ασφάλιστρο πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι καθώς εάν ένα μέλος της οικογένειας αναγκαστεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε ένα χρόνο την κάλυψη, τότε ενδεχομένως να μην είναι επαρκής για τα υπόλοιπα μέλη.

Γνωρίστε τις επιλογές σας

Τα ασφαλιστικά προϊόντα διαφέρουν από τη μία ασφαλιστική εταιρεία σε άλλη. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλες τις επιλογές σας και επιλέξτε το καλύτερο για εσάς. Τα σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα παρέχουν πρόσθετα οφέλη με υψηλότερο ασφάλιστρο. Αυτά τα οφέλη μπορούν να περιλαμβάνουν το κόστος των δωρητών οργάνων, την κάλυψη της αποκατάστασης, την κάλυψη για την εναλλακτική ιατρική κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*