Τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Hellas Direct

H  Portag3 Ventures (“Portag3”) αύξησε το μετοχικό της μερίδιο στην online κυπριακή ασφαλιστική Hellas Direct. Στόχος της Hellas Direct, η αξιοποίηση του παγκοσμίου δικτύου της Portag3.

Με επικεφαλής τους Paul Desmarais III (Εκτελεστικό Πρόεδρο) και Adam Felesky (Διευθύνοντα Σύμβουλο), η Portag3 αύξησε την επένδυσή της αγοράζοντας το μειοψηφικό μερίδιο που κατείχε προηγουμένως η Third Point LLC.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής ο Felesky, μαζί με την εταίρο της Portag3 στο Παρίσι Hélène Falchier, θα γίνουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellas Direct. Η Hélène μετακινήθηκε πρόσφατα στην Portag3 από τη γαλλική ασφαλιστική εταιρία CNP Assurances SA, όπου ηγήθηκε μίας σειράς επενδύσεων ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων του ομίλου.

Στόχος της Hellas Direct όπως τόνισε ο Αιμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής η αξιοποίηση του δικτύου παγκόσμιων LPs της Portag3, που διαχειρίζεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε ασφάλειες, τραπεζικά και προσωπικά δάνεια, συμπληρώνοντας ότι στους επόμενους μήνες, η Hellas Direct θα ανακοινώσει μία σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες.

Η Portag3 είναι ένας early-stage επενδυτής, αφιερωμένος στη στήριξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων, παγκόσμιων εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που εργάζονται προς όφελος όλων των καταναλωτών. Σχηματισμένη αρχικά το 2016 ως μέρος του οικοσυστήματος της Power Financial Corporation σε συνεργασία με τις Great-West Lifeco Inc. και IGM Financial Inc., η Portag3 έχει υποδεχθεί από τότε εξωτερικούς επενδυτές ώστε να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο, διασυνδεδεμένο fintech οικοσύστημα, το οποίο ενισχύει με επιτυχία portfolio εταιρίες, μοιράζεται βασικά στοιχεία της αγοράς, και αξιοποιεί τη συλλογική δύναμη διανομής για την προώθηση της καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η Portag3 έχει παρουσία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Σημειώνεται η η κυπριακή εταιρία έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O’Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton.

Ελενα Ερμείδου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*